TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

L'FC Andorra tindrà 15 rivals ex primera divisió

15 dels 21 rivals que es trobarà l’FC Andorra el proper curs ja han militat a la Primera Divisió espanyola

L'FC Andorra tindrà 15 rivals ex primera divisió

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’FC Andorra s’estrenarà al futbol professional espa­nyol el cap de setmana del 13 i 14 d’agost i ho farà per la porta gran, i és que 15 dels 21 rivals que es trobarà a la Segona Divisió tenen experiència a la màxima categoria del futbol professional espanyol, fet que demostra l’alta dificultat que té la Lliga Smartbank. Més enllà de Llevant, Granada i Alabès (els equips que han baixat enguany de Primera), també tenen experiència a l’elit espanyola Oviedo, Sporting, Racing de Santander, Eibar, Burgos, Osca, Saragossa, Leganés, Albacete, Màlaga, Granada, Tenerife i Las Palmas. En canvi, entre els rivals de l’FC Andorra que no tenen experiència a Primera Divisió, a més del filial del Vila-real, que no pot jugar-hi per ser el segon equip, hi ha Lugo, Ponferradina, Mirandés, Cartagena i Eivissa.

Entre els 15 rivals de l’entitat tricolor que ja han jugat al llarg de la seva història a la Primera Divisió sumen un total de 331 temporades a la màxima categoria, una mitjana de 22 campa­nyes per conjunt. I més enllà d’haver militat a Primera, molts d’aquests també han disputat competicions europees o han guanyat títols, com el Saragossa. El conjunt aragonès és el desè de la classificació històrica de Primera Divisió amb un total de 58 campanyes a l’elit, i sis Copes del Rei, una Recopa i una Copa de Fires a les seves vitrines, a més d’un subcampionat de Primera el curs 1974-1975. L’altre equip de la Lliga Smartbank amb més experiència a Primera va enfrontar-se fa ben poc als tricolors, i és que el Racing de Santander, acabat de pujar a Segona com l’FC Andorra, va derrotar els d’Eder Sarabia 3 a 0 a la final pel títol de la Primera RFEF. Els càntabres han jugat 44 cursos a Primera Divisió i van ser subcampions el curs 1930-1931, tercera edició de la lliga, i tenen també experiència europea amb la participació a la Copa de la UEFA la temporada 2008-2009.

Els dos clubs asturians que seran rivals de l’FC Andorra, Sporting de Gijón i Reial Oviedo, també estan per sobre de les 35 temporades a la Primera Divisió (42 el conjunt blanc-i-vermell i 38 l’Oviedo), i Las Palmas és l’altra entitat amb més de 30 temporades a Primera Divisió, un total de 34. En total, cinc dels equips que formaran la Segona Divisió 2022-2023 estan dintre del Top 20 històric de la Primera Divisió, mentre que deu estan inclosos al Top 30.

A l’altre costat, entre els clubs sense experiència encara al futbol professional espanyol, més enllà de l’FC Andorra hi haurà l’Eivissa, el Vila-real B, el Cartagena, el Mirandés, la Ponferradina i el Lugo. Cap d’ells té encara experiència a Primera Divisió, i uns quants d’aquest tampoc en tenen gaire al futbol professional. En el cas del conjunt balear, per exemple, disputarà tot just la seva segona temporada a la Segona Divisió espanyola. En el cas del filial groguet, on milita el porter internacional Iker Álvarez de Eulate, serà tot just la quarta, mentre que la del Cartagena serà la seva sisena temporada a la categoria de plata del futbol espa­nyol. En el cas dels altres tres rivals tricolors, cap arriba tampoc a les 15 temporades a Segona, ja que la 2022-2023 serà la 12a campanya del Lugo a Segona, la desena de la Ponferradina, i la novena del Mirandés a la Lliga Smartbank.

L'FC ANDORRA CONEIXERÀ AVUI EL CALENDARI DE LA SEGONA DIVISIÓ

L’FC Andorra coneixerà aquesta tarda el calendari a la seva primera temporada a la Lliga Smartbank. Està previst que la RFEF (Reial Federació Espanyola de Futbol) sortegi els emparellaments tant de la Primera com de la Segona Divisió a partir de les 17.00 hores, i els tricolors ja sabran el full de ruta a la categoria de plata del futbol espanyol. Els tricolors van demanar jugar les primeres jornades lluny de l’Estadi Nacional mentre es realitzen totes les reformes pertinents per disputar partits de Segona Divisió. La competició arrencarà el cap de setmana del 13 i 14 d’agost (amb partits també divendres 12 i dilluns 15), i la fase regular finalitzarà el cap de setmana del 27 i 28 de maig després de 42 jornades de lliga. Posteriorment es disputaran els play-off d’ascens, que se celebraran entre el 4 i el 18 de juny.

tracking