Genís Soldevila obre la porta a l'Inter (1-2)

Dos gols del ‘pistoler’ a la represa atorguen al quadre escaldenc el bitllet a la final de la prèvia

Genís Soldevila celebrant el primer dels dos gols de l'Inter Escaldes, ahir.COKE GONZÁLEZ

En partits enfangats, metafòricament parlant tot i la pluja regnant, els detalls de qualitat acostumen a ser decisius. I així ho va demostrar l’Inter Club Escaldes, que va definir la seva classificació per a la final de la ronda preliminar de la Champions amb dos gols de Genís Soldevila que van fer descarrilar La Fiorita de San Marino al Víkingsvöllur de Reykjavík (1-2).

En el que va ser el tret de sortida oficial de la Champions League 2022-2023, els escaldencs en van tenir prou amb una bona represa. A la primera part, l’Inter va tenir dificultats per esclarir les idees quan trepitjava zona d’influència, però les vegades que va endevinar la tecla el porter de La Fiorita, Gianluca Vivan, es va encarregar de refredar les intencions dels d’Otger Canals amb tres intervencions esplèndides. Tot i gaudir l’Inter de les millors ocasions, va ser el campió de San Marino qui es va avançar en el marcador quan la primera part agonitzava. Rinaldi va recollir un xut de Grassi que va escopir el pal per inaugurar el marcador (0-1). El pas per vestidors va canviar el rostre de l’Inter, que va explotar amb més solvència la seva fantàstica línia ofensiva amb dues de les noves incorporacions; Aridai i Sascha, que van acompanyar Soldevila a l’avantguarda. A més, Casadesús –amb un gran partit– va tenir més pista per recrear-se i per exhibir el seu talent. Al minut 54 va arribar la primera osca del pistoler de l’Inter. Una centrada per la dreta de Viti Martínez va ser restada de forma poc acadèmica per un central de La Fiorita i la seva errada va servir en safata una assistència immillorable perquè Genís Soldevila, amb el cap, fes pujar el gol de l’empat (1-1). La diana va esperonar els andorrans, que van seguir movent-se amb llibertat i amb certa autoritat. Abans del reguitzell de canvis i de l’ingrés d’una altra cara nova, la de l’ex del Vilassar, l’extrem Ángel de la Torre, l’Inter va signar la sentència. Víctor Casadesús va filtrar en diagonal una pilota cap a Genís Soldevila que, donada la passivitat en les marques dels defensors de La Fiorita, va tenir temps d’acomodar-se la bola a la mitja lluna i col·locar l’1 a 2 amb un toc suau i lluny de l’abast de Vivan. L’Inter Escaldes disputarà la final de la ronda preliminar divendres a les 21.30 hores.