La FAR defensa quedar-se a l'Estadi Nacional

La FAR defensa amb contundència la seva estada a l’Estadi Nacional i assegura que hi ha un conveni que l’avala

David Ferré, tresorer, Jean-Marc Flaux, president de la federació, i Gilles Combes, membre de l'ens.IVAN ÁLVAREZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Federació Andorrana de Rugbi (FAR) no té cap intenció d’abandonar l’Estadi Nacional un cop s’adapti la infraestructura a les necessitats de l’FC Andorra per jugar la propera temporada a la Segona Divisió A del futbol espanyol. Des de l’ens es defensa amb contundència el dret de seguir en el seu habitual terreny de joc, independentment de l’ús que li hagi de donar l’entitat adquirida per Kosmos i Clayton durant el curs a la Lliga SmartBank.

Qüestionat sobre com veuria la federació un hipotètic trasllat del rugbi a Prada de Moles o a un altre emplaçament, el president de la comissió del VPC Andorra i tresorer de la FAR, David Ferré, no es va mossegar la llengua. “El nostre camp és l’Estadi Nacional i, que jo sàpiga, encara es diu així. No es diu Estadi Gerard Piqué”, va exposar amb ironia. L’expresident de la federació va afegir que “hi ha un conveni signat que ens avala i els partits internacionals s’han de jugar a l’Estadi Nacional i, si no estan contents, que se’n vagin a jugar on vulguin”. Ferré va comentar que “és l’hora que Govern es plantegi promocionar el rugbi i s’adoni que no només hi ha futbol i bàsquet en aquest país”, i que “hi ha gent del rugbi, de tota la vida, que està molt emprenyada per com s’està gestionant tot això”. Visiblement molest, l’expresident de la federació va assegurar que “seria una vergonya per a un país com el nostre, i un estadi que es diu Nacional, que la selecció hagués de jugar fora d’aquí. Una vergonya en l’àmbit nacional, no tan sols per al rugbi, sinó per a tots els esports col·lectius del país”. Mentre que el VPC ha mostrat públicament la predisposició a deixar l’Estadi Nacional en cas de trobar un emplaçament adient a les seves necessitats, la federació va deixar clar que desconeix el contingut de les converses entre el Govern i l’FC Andorra. En aquest sentit, dilluns hi ha programada una trobada entre la federació, el VPC i l’executiu, emmarcada en la ronda de trobades entre el cap de Govern, Xavier Espot, i la ministra d’Esports, Sílvia Riva, per tractar en profunditat aquest tema. Fonts de la FAR, a més, van destacar que “tot això no és una qüestió de diners. Això va de sentiments”. En qualsevol cas, la demanda de la federació està tramesa i dilluns traslladarà les intencions a Govern. Una voluntat, la de no moure’s de l’Estadi Nacional i que les seleccions absolutes i sub 18 juguin allà, que, sobre el paper, topa amb els plans de l’FC Andorra.

ARRIBA EL TORNEIG INTERNACIONAL DE SET

La segona edició del Torneig internacional de rugbi de set arriba aquest cap de setmana a l’Estadi Nacional. Una cita perfecta per als combinats andorrans de la modalitat en la preparació de cara als Jocs dels Petits Estats que es disputaran a Andorra l’any vinent. Un total de 18 equips, 11 en categoria masculina i 7 en la femenina, formaran part del torneig a partir de dissabte a les 10.00 hores fins diumenge a les 17.00 i les 18.00 hores, que tindran lloc les finals. Malauradament, la covid ha fet estralls i ha deixat sense viatjar al país, i per tant sense poder participar, tres dels equips més potents del torneig: els Lions, la selecció d’Egipte i els vigents campions de l’edició passada, els 7 Fantàstics. Malgrat les inesperades absències de darrera hora, “el nivell del torneig és molt alt”, va subratllar el tresorer de la federació, David Ferré, que va afegir que “estem més preparats que l’any passat”. Els combinats andorrans que hi participaran seran molt semblants als que van disputar el recent Rugby Europe a Belgrad, tot i que Ferré va explicar que “hi ha algunes baixes per lesió i el torneig servirà també per introduir nous jugadors i fer algunes proves”. Hi haurà equips procedents d’Espanya [Euskadi] i França [París, Tolosa, Arieja i Montpeller] que asseguren una gran participació i un molt bon nivell. A més, va remarcar Ferré, “hem tingut llista d’espera i ara ens trobem que no tenim temps per avisar-los per suplir les baixes dels equips amb covid”. Els premis són de 2.000 euros per al guanyador, 1.000 per al subcampió i 350 per al tercer.

tracking