Arrenca l'era Natxo Lezkano amb il·lusió i ganes

Natxo Lezkano, il·lusionat i amb les idees ben definides a la presentació com a nou entrenador del MoraBanc

El nou entrenador tricolor, Natxo Lezkano, ahir abans de la presentació a la seu central de MoraBanc.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El nou projecte del MoraBanc Andorra, el de la reconquesta i el de l’únic objectiu del retorn a la Lliga Endesa, va començar ahir a rodar amb la presentació del nou capità del vaixell tricolor. Natxo Lezkano va voler exposar bona part del seu ideari en un acte en què va estar acompanyat pel president del club, Gorka Aixàs, i el director esportiu, Francesc Solana. Lezkano va assegurar que vol un equip “amb gana, amb mentalitat i amb jugadors predisposats a posar el seu talent al servei de l’equip i que estiguin preparats per baixar al fang”.

El nou entrenador, que ha dirigit l’Oviedo de LEB or les dues darreres temporades, va explicar que ha escollit el club tricolor per “moltes raons”. Entre aquestes Lezkano, que ha signat per a dues temporades –fins al 2024–, va comentar que el MoraBanc Andorra “ha crescut molt i ha tingut una gran trajectòria a l’ACB”, i “des de sempre m’ha transmès una sensació de club sòlid, amb un gran projecte darrere i, ara per ara, és un dels llocs més atractius per estar dins del món del bàsquet”. L’entrenador basc, de 49 anys, va comentar que el del MoraBanc “és un projecte atractiu per a qualsevol entrenador” i que li agradaria que el seu equip fes un “joc ràpid, vistós i amb una bona defensa com a eix de tot”.

El candidat ideal

Tal com vam explicar el Diari en l’edició del 8 de juny, Natxo Lezkano era el nom que havia generat unanimitat a la cúpula i el gran favorit per entrenar l’equip la propera temporada. Així ho va reconèixer Francesc Solana, que va explicar que “Natxo Lezkano era el candidat. Coneix perfectament la categoria, té experiència, ambició, exigència i capacitat de treball”. Unes característiques que “li van com anell al dit al club ara mateix i és l’entrenador adient”, va afegir Solana. Per part seva, el president, Gorka Aixàs, va sostenir que “l’hem escollit però Lezkano també ens ha escollit a nosaltres. Era l’entrenador que volíem i la peça clau de tot el que pretenem fer aquesta temporada”. El nou entrenador ha signat fins al 2024, una data que respon a la voluntat del club que segueixi dirigint l’equip en cas d’aconseguir l’ascens a la Lliga ACB. “La intenció del club és intentar l’ascens i fer-ho com abans millor. Igualment, la idea quan fitxem Lezkano no acaba a la LEB or i si aconseguim pujar el veiem com a entrenador”, va explicar el president tricolor. Aixàs va destacar les ganes que té el club de “reconstruir, de mirar endavant i de mirar al futur. Avui és el primer dia d’aquest futur i l’afrontem amb il·lusió pels reptes que se’ns presenten”.

NACHO LLOVET MOSTRA PREDISPOSICIÓ A CONTINUAR A LA PLANTILLA TOT I EL DESCENS

El director general del MoraBanc Andorra, Francesc Solana, va explicar que dels cinc jugadors als quals el club s’havia adreçat per comunicar el desig perquè continuessin a l’equip –Hannah, Jelinek, Olumuyiwa, Paulí i Llovet– només aquest últim ha fet una picada d’ullet al club. “Llovet ha estat l’únic que, d’entrada, ens ha mostrat predisposició per seguir”, va explicar. “La resta entenc que estarà esperant que s’obri el mercat i saber quines opcions tenen”, va afegir Solana, que, a més, va deixar clar que “nosaltres sempre hem respectat els contractes, ho hem intentat al màxim i ho seguirem fent”. D’altra banda, Alexis Bartolomé, que ha jugat les dues darreres temporades a l’Oviedo del nou tècnic tricolor, Natxo Lezkano, tornarà al MoraBanc Andorra i formarà part de l’equip. “Té contracte amb nosaltres i la intenció és que jugui aquí”, va indicar Solana.

tracking