Lezkano signa dos anys pel MoraBanc

El tècnic basc comandarà el projecte, que cercarà tornar l’equip a l’elit del bàsquet espanyol

Natxo Lezkano, durant un partit d'aquesta temporada.OVIEDO CB

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Natxo Lezkano serà l’entrenador del MoraBanc Andorra les dues temporades vinents. Tal com va informar el Diari fa tot just una setmana, l’entrenador basc era el favorit de la direcció esportiva per comandar el nou projecte del MoraBanc Andorra a la Lliga LEB Or, i un cop desvinculat de l’Unicaja Banco Oviedo Club Baloncesto el cap de setmana, l’entrenador basc ja tenia via lliure per signar com a tècnic tricolor. Tot i que s’havia arribat a especular que Lezkano tornés a casa per agafar les regnes del Surne Bilbao Basket un cop confirmada la marxa d’Àlex Mumbrú en direcció a València, Lezkano serà finalment la cara visible dels tricolors, que tindran com a únic objectiu assolir l’ascens a la Lliga ACB després d’haver baixat a la segona categoria del bàsquet espanyol.

Sobre aquesta incorporació, el director general del MoraBanc Andorra, Francesc Solana, va manifestar que “és un entrenador amb les idees clares i amb la personalitat i ambició que necessitem en aquests moments”. A més, va afegir sobre el seu fitxatge que “el seu ampli coneixement de la LEB Or el convertia en un candidat ideal”.

Nascut a Portugalete fa 49 anys, Natxo Lezkano està considerat com un dels millors entrenadors de la Lliga LEB Or, tal com ha demostrat els dos últims anys i mig a Oviedo, on va trobar un equip que fregava el descens, i on va aconseguir salvar-lo, i classificar-lo dues temporades seguides per disputar el play-off d’ascens. De fet, aquesta temporada va tornar a entrar a les eliminatòries per l’ascens, i va caure a la primera ronda per 3-0 contra el Palència, quedant-se sense opcions d’entrar a la final four per pujar a l’ACB. A Oviedo, Lezkano va comptar també amb el jugador tricolor cedit pel MoraBanc, Alexis Bartolomé.

NATXO LEZKANO

Natxo Lezkano va endinsar-se al bàsquet professional com a tècnic ajudant del Baskonia, al costat de noms com Dusko Ivanovic, Pedro Martínez, Bozidar Maljkovic o Velimir Perasovic, arribant fins i tot a ser tècnic titular durant uns partits del curs 2006-2007. D’allà va anar-se’n a Palència, on va estar-s’hi vuit temporades, pujant l’equip fins a la LEB Or, i consolidant-lo a la segona categoria del bàsquet espanyol just abans d’aconseguir el seu gran èxit amb el Breogán de Lugo, a qui va aconseguir pujar a la Lliga Endesa.

tracking