Dos gols de penal condemnen Andorra a Moldàvia (2-1)

Dues dianes des del punt de penal condemnen la selecció a la seva visita a Moldàvia

Els jugadors moldaus celebren l'1-0 anotat de penal.FAF / X. MIRÓ

La selecció absoluta va tancar la primera part de la Nations League amb una derrota a Moldàvia per 2-1 en un duel en què la selecció va mostrar una bona imatge, però on es va acabar veient condemnada per dos gols de penal que van ser assenyalats pel VAR. Marcio Vieira, que jugava ahir el seu partit 115 com a internacional, va estrenar-se com a golejador en un partit de l’equip nacional.

Koldo Alvarez de Eulate va revolucionar l’aliniació amb set canvis respecte a l’onze que va guanyar divendres passat a Liechtenstein. El duel va arrencar amb el guió previst amb, Moldàvia dominant, però sense inquietar la portaria tricolor defensada ahir per Iker Alvarez de Eulate. El matx tenia un ritme més aviat lent, però els locals van començar a fer mal amb Motpan, primer amb una rematada alta, i després amb un u contra u que va treure Iker. El camp s’anava inclinant cap a la porteria andorrana i els moldaus no teníen gaire encert, però al minut 25, el VAR va veure un penal de Jordi Rubio sobre Jardan que Caimacov, amb suspens, va transformar. Iker va poder tocar la rematada de l’atacant moldau, però la pilota va acabar entrant.

Amb l’1-0 la tensió va anar pujant al partit, amb algunes accions fora de temps dels locals, i curiosament és quan es van veure els millors moments d’Andorra, amb un parell d’arribades de Jordi Rubio, i una ocasió clara de Marcio Vieira, que va rematar amb el cap una centrada de Marc García i la pilota va sortir fregant el pal de la porteria moldava. Andorra fregava el gol i el va acabar trobant just abans del descans gràcies a, precisament, Marcio, que va controlar una pilota a la frontal després d’un cop de cap de Cucu, i va superar Railean amb un gran xut creuat just abans del descans per fer el seu primer gol en 115 partits com a internacional.

A la represa, el duel va tornar a posar-se d’esquena pels tricolors, i Nicolaescu va aprofitar un penal comès per Marc García per fer el 2-1 al minut 49. Koldo va moure la banqueta amb un triple canvi amb vocació ofensiva per aconseguir, com a mínim, l’empat. Els tricolors van provar-ho amb un tir de Jordi Aláez que va marxar força desviat. Moldàvia, conscient de la importància dels tres punts, va adormir el partit de totes les maneres possibles perquè no s’escapés la victòria, i tot i els intents de l’equip nacional per cercar l’empat, el marcador no es va tornar a moure i Andorra va sumar la segona derrota en aquesta aturada internacional.

La selecció tanca la primera part de la Nations League amb quatre punts en quatre partits després de l’empat contra Moldàvia i la victòria contra Liechtenstein a l’Estadi Nacional.

Ara la competició s’atura i tornarà el setembre amb els dos últims partits amb la visita a Liechtenstein (dijous 22 de setembre a les 20.45 h), i el duel a casa contra Letònia (diumenge 25 de setembre a les 15 h).

CLAUS

1 Penals

En un duel igualat, les dues accions des dels 11 metres (que ho eren) van acabar decidint el partit i la victòria a favor de l’equip local.

2 Mentalitat

En altres moments, un gol en contra enfonsava la selecció, però ahir l’equip va tenir els seus millors moments després de l’1-0 dels moldaus.

3 Atac

Ja fa temps que la selecció progressa amb la pilota, i ahir va tornar a demostrar-ho construint opcions per fer encara més gols.

APROVATS DEFINITIVAMENT ELS CINC CANVIS

La FIFA i la IFAB, l’organisme encarregat de definir la normativa del futbol mundial, van aprovar de manera permanent la norma dels cinc canvis per partit en el món del futbol. Aquesta possibilitat va instaurar-se el 2020 després de la pandèmia del coronavirus, i ara quedarà reflectida de manera permanent a la normativa del futbol. Entre les decisions que van adoptar la FIFA i la IFAB, destaquen també la incorporació d’un canvi extra si un jugador ha d’abandonar el camp amb una commoció cerebral, i augmentar el número de convocats fins als 15 jugadors suplents.