Futbol

Sarabia vol nodrir la plantilla de jugadors joves cedits

Sarabia vol tenir un equip amb 25 jugadors en què la joventut segueixi sent la tònica

L'entrenador de l'FC Andorra, Eder Sarabia, al plató de Diari TV.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mantenir part del bloc que ha aconseguit l’ascens, realitzar incorporacions de futbolistes amb experiència a la Segona Divisió i nodrir-se de jugadors joves cedits, potser algun del Barça, que “ens n’agraden molts”. Aquesta és la configuració de la plantilla de l’FC Andorra que el tècnic, Eder Sarabia, té al cap, segons va explicar ahir en una entrevista al programa Parlem-ne, de Diari TV. El que té clar és que “els futbolistes han d’entendre que Andorra és un lloc ideal per invertir en futbol” i va afegir que “si pensen a gua­nyar diners no és el seu lloc, aquí han de venir a una altra cosa, a estar feliços, a gaudir de la manera de jugar o a seguir creixent. Crec que aquesta és la mentalitat adequada i espero que els jugadors que volem i els seus entorns ho sàpiguen valorar”.

Tota la plantilla tricolor té contracte en vigor i Sarabia va admetre que “confiem molt en gran part de la plantilla que hem tingut”, però va mostrar-se conscient que “necessitarem alguns retocs amb gent amb experiència a la categoria”. Preguntat sobre on poden arribar aquestes incorporacions, va assenyalar que “estem oberts a reforçar-nos a tot arreu, des de la porteria fins a la defensa, on volem fer algunes incorporacions”, i va agregar que “al mig del camp la idea és mantenir força el bloc, i segurament a dalt sí que necessitarem algú que pugui marcar una mica la diferència”, però té clar que “gran part de la plantilla que tindrem seran jugadors cedits”. Tot i això, l’entrenador va mostrar-se conscient que “no podem competir en l’àmbit econòmic amb altres equips perquè n’hi haurà amb un pressupost i límit salarial tres o quatre vegades més alt”, i que la idea és tenir 25 homes a la plantilla.

Sarabia també va entrar en un dels que serà, previsiblement, els noms de l’estiu, el de Marc Aguado. El migcampista té contracte amb el Saragossa, està cedit fins al 30 de juny, l’FC Andorra vol que segueixi i el tècnic tricolor va assenyalar que “crec que ell vol quedar-se i nosaltres segur que volem que es quedi. Ara depèn del Saragossa, però les intencions són bones”. Sobre un altre nom propi, Álvaro Núñez, destapat pel Diari, va afirmar que “era un jugador pel qual estàvem allà, jugadors joves i que vulguin créixer, però sembla que anirà al Barça al final”.

Pensant en els objectius, el tècnic va afirmar que “jo no sé jugar per salvar-nos, només sé jugar per guanyar, però la competència serà molt gran”.

Renovació a la vista

La bona temporada al capdavant de l’FC Andorra no ha passat desapercebuda i Sarabia va admetre que ha rebut ofertes d’equips de Segona, però va assenyalar que “tinc molt clar que vull seguir aquí, a l’Andorra, tenim un any més de contracte però espero que es pugui allargar el vincle que tenim”, i va cloure que “soc feliç a Andorra, crec en el projecte i em dona tot el que necessito”.

ANDORRA - BILBAO EN BICI EN TRES DIES

Les promeses es compleixen i Sarabia encetarà demà la que va fer abans de l’ascens: anar de l’Estadi Nacional a San Mamés, a Bilbao, en bici. Per fer-ho, tindrà tres companys d’aventura, el biker Antonio Ortiz, el corredor professional de l’Euskaltel-Euskadi Luis Ángel Maté i l’exfutbolista andorrà Marc Bernaus. Sarabia va explicar al Parlem-ne que “l’any passat teníem pendent amb uns amics el camí de Santiago, i aquest Andorra-Bilbao va ser una mica com quan fas un farol”. La ruta sortirà demà des de l’Estadi Nacional i arribarà a Bilbao en tres etapes amb parades intermèdies a Castejón de Sos i Pamplona, en un recorregut que tindrà aproximadament 180 quilòmetres cadascun dels tres dies de viatge.

SARABIA CONFIA QUE LES OBRES PER ADAPTAR EL NACIONAL COMENCIN AVIAT

El tècnic de l’FC Andorra va referir-se també a l’aspecte més institucional del club a l’entrevista realitzada al programa Parlem-ne, de Diari TV, i va desitjar que “puguin començar ja totes les obres que fan falta per adaptar l’Estadi Nacional a les necessitats”. I és que tot i que ni FC Andorra, ni el món del rugbi, ni el Govern s’hi han referit públicament, sembla ja força encarrilat que l’entitat tricolor disputi els partits a la instal·lació governamental un cop es realitzi el canvi de gespa d’artificial a natural. En aquest aspecte, el tècnic va opinar que “crec que no podrem conviure futbol i rugbi perquè la gespa no aguanta”, i va agregar que “nosaltres estem molt agraïts i crec que s’ha d’entendre que el creixement del futbol pot ser molt positiu per al país i per a la resta d’esports”. A més, va explicar que “som un país petit i crec que hem de coordinar-nos uns i altres per intentar beneficiar-nos-en tots, en un moments uns han de fer un esforç i en un altre moment uns altres”, i va afegir que “nosaltres som humils i enguany hem hagut de canviar horaris d’entrenament perquè hi havia escoles, o quan acabàvem les sessions ja s’estaven posant les porteries del rugbi”. Per últim, va cloure que “la realitat és que crec que necessitem marcar nosaltres la pauta perquè en una categoria professional ho necessitem”. La idea és que l’equip arrenqui la pretemporada el 8 de juliol i faci una primera estada de pretemporada a Garós, a la Vall d’Aran, i fer-ne una altra en un lloc encara per determinar. A més, segons va explicar el tècnic, Eder Sarabia, “el club està buscant un lloc per entrenar per no fer malbé la gespa de l’Estadi Nacional i estan mirant a Encamp i en algun altre lloc”.

tracking