curses d'obstacles

L'Spartan es quedarà al centre d'Encamp

El comú d’Encamp i l’organització de l’Spartan Race fan una valoració positva del retorn de la prova a la normalitat

Unes corredores superen un obstacle de la cursa Super de l'Spartan Race Andorra a Encamp.COMÚ D'ENCAMP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Spartan Race Andorra va tancar la setena presència al país, i tercera al centre urbà d’Encamp, amb una valoració excel·lent per part tant del comú encampadà com de l’organització de la prova. En aquest retorn a la normalitat després de la pandèmia, van donar-se cita unes 3.600 persones de 60 països diferents, fet que provocarà un impacte econòmic per a la parròquia de “diversos milions d’euros”, segons va explicar la cònsol Major d’Encamp, Laura Mas. Per conèixer aquest retorn encara s’haurà d’esperar uns mesos, però la dirigent comunal ja va mostrar ahir la seva satisfacció pel retorn de la cursa a la normalitat, i va manifestar que “fem un balanç immillorable. Ara hem de seguir creixient, que no tinc cap dubte que així serà, i seguir posicionant-nos en el mapa”, i va afegir que “ahir sentia corredors que deien que l’emplaçament, les muntanyes, el paisatge,a la natura i l’ambient era espectacular i que poques vegades ho havien viscut, i això és el que fa que la gent vulgui venir a Andorra i a Encamp”. També van fer un balanç satisfactori des de l’organització de la cursa, i el director d’Spartan Race Espanya, Ángel Sanz, va assenyalar que “Encamp mai falla”, i va agregar que “fem un balanç molt positiu perquè hi ha hagut molta gent i hi ha un gran ambient, i també a nivell esportiu hem aconseguit fer un gran esdeveniment”.

Una de les claus per aquest resorgiment de la prova va ser el trasllat des de Grau Roig al nucli urbà de la vila encampadana. En aquest aspecte, Mas va destacar que “l’Spartan ha vingut al centre per quedar-se, és una idea que teníem des del comú perquè porta un valor afegit a la parròquia”, i va agregar que “porta una ocupació plena, i també beneficia els restaurants, botigues o comerços, i la iniciativa de dur esdeveniments esportius per reactivar econòmicament la parròquia té els seus fruits”. De la seva banda, Sanz va admetre entre riures que “m’agradaria dir que va ser idea meva, però va ser d’Encamp i jo al principi no n’estava gaire convençut”, i va admetre que “va ser una idea espectacular.

L’esdeveniment ha sortit molt bé i ha millorat en tots els aspectes des que ens vam traslladar al centre d’Encamp”.

Pensant en el futur, l’objectiu passa per intentar recuperar els números previs a la pandèmia, com els del 2019, quan es van reunir 5.000 espartans a l’última edició celebrada a Grau Roig. Sobre les opcions, el director d’Spartan Race Espanya, Ángel Sanz, va declarar que “tenim molt marge de millora perquè a Encamp estem construint aquest avió mentre volem. Creix la parròquia, creixem nosaltres, i crec que podem fer les coses junts molt bé”.

Europeu a la vista?

De cara al futur s’obre també la porta que la prova de l’any que ve sigui també Europeu, i Sanz va destacar que “hi ha opcions, però no depèn només de que vulguem tots, però sí que estem en una posició privilegiada”, i va afegir que “és important que funcioni bé la col·laboració publicoprivada, i on millor passa d’Europa és aquí, així que des del punt de vista d’Spartan global, tenim avantatge”. Això suposaria fer una inversió d’uns 150.000 euros i doblar les xifres de participants.

PAU NACENTA I CAPUCINE BERTRAND S'ADJUDIQUEN LA CURSA SUPER A ENCAMP

La segona i última jornada de competició va coronar Pau Nacenta i Capucine Bertrand com a vencedors de la cursa Super, de 10 quilòmetres i 25 obstacles. Nacenta va completar el recorregut amb un temps d’1 h 26’21, superant en gairebé dos minuts Adrián Martín, i en més de tres Peter Ceniga. De la seva banda, Bertrand va completar els 10 quilòmetres del recorregut amb un registre final d’1 h 53’39”, quatre minuts al davant de Muntsa Ciuró, i amb nou minuts de marge respecte a Catarina Gomes, que va tancar el podi femení. Durant el matí d’ahir també es van disputar els grups d’edat de la cursa esprint amb els triomfs de Víctor Álvarez (18 a 24 anys), Jordi Troguet (25 a 29 anys) i Rayan Daher (30 a 34 anys) en masculina, i d’Anna Maria Gómez (18 a 24 anys), Sofia Otero (25 a 29 anys) i Núria Navarro (30 a 34 anys) en femenina.

tracking