La selecció s'imposa a Liechtenstein (2-1)

Andorra suma el 12è triomf de la història, sisè oficial, després d’imposar-se a Liechtenstein

Els jugadors de la selecció celebren el 2-0 obra de Chus Rubio.XAVI MIRÓ / FAF

Andorra va aconseguir la 12a victòria de la seva història, sisena en partit oficial, després d’imposar-se per 2 a 1 a Liechtenstein en un partit dominat en tot moment. El gol d’Aláez de penal, i el de Chus Rubio des del mig del camp, van donar un triomf més que merescut que va tenir emoció al tram final amb la diana de Meier.

La selecció era conscient, tal com ja havia admès a la prèvia, que la d’ahir era la gran oportunitat, i va demostrar-ho des de l’inici. En tot just 13 segons, els tricolors ja van provocar un servei de cantonada, i abans dels tres minuts, Berto Rosas i Marc Pujol ja van tenir el primer gol del partit. Els tricolors van monopolitzar la pilota amb possessions favorables que rondaven el 80 per cent en els primers compassos, i amb Liechtenstein esperant al darrere i intentant sorprendre amb les sortides ràpides. El duel va poder canviar com un mitjó als 20 minuts amb el gol de Beck, però el VAR va anul·lar-lo per fora de joc, i això va esperonar els tricolors, que van respondre amb un parell de tirs d’Aláez i de Chus Rubio. Els de Liechtenstein no arribaven tret d’alguna jugada aïllada a pilota aturada, i la primera meitat va acabar amb noves ocasions tricolors, però sense que es mogués el marcador.

A la represa Andorra va arrencar avisant amb un gol anul·lat a Jordi Aláez per fora de joc, i els visitants van respondre amb un tir llunyà de Yanik Frick. Koldo Álvarez de Eulate va moure la banqueta per fer entrar homes de refresc a la recerca del gol, i a punt va estar de sortir-li bé l’aposta, ja que Cucu, a la primera pilota que tocava, va estar a punt de fer l’1 a 0. El VAR va tornar a anul·lar un gol a Andorra, en aquest cas a Berto, per un fora de joc de Cucu a la primera rema­tada.

I el que el VAR havia tret, el VAR ho va tornar assenyalant un penal per mans de Liechtenstein que l’àrbitre no havia vist. Aláez no va fallar amb un tir que va entrar per l’escaire, amb el deliri a l’Estadi Nacional amb el 2 a 0 de Chus Rubio que va engaltar un refús des de més enllà del mig del camp per sorprendre Büchel i aconseguir el gol de la nit i de la temporada. Liechtenstein va posar emoció al tram final amb el gol de Meier al minut 92, però la selecció va saber resistir i no va deixar escapar la 12a victòria de la història.

CLAUS

1 Intensitat

La selecció era conscient que ahir era el dia i va demostrar-ho sortint endolladíssima des del primer segon.

2 Pressió

La intensitat tricolor quan perdia la pilota li va permetre recuperar ràpidament la bola i generar ocasions de perill.

3 El var

El videoarbitratge va anul·lar dos gols als tricolors, però va donar-los també el primer, perquè l’àrbitre no havia vist el penal.

LA FAF VOL REDUIR ELS COSTOS DE L'ESTADI D'ENCAMP

La Federació Andorrana de Futbol es troba a la recta final per arrencar les obres de l’estadi situat als terrenys de l’antic Càmping Internacional d’Encamp, i està intentant reduir el cost total de la infraestructura, que s’ha vist incrementat per la crisi de materials de la construcció. El pressupost inicial era d’uns set milions, però va pujar fins als 12 o 14 degut a la crisi. Posteriorment va haver-hi converses amb l’empresa constructora que el deixaven per sobre dels nou milions, i la intenció és poder reduir encara una mica més el cost final.