x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Selecció nacional

Andorra s'agrada i venç a Liechtenstein (2-1)

Jordi Aláez i Chus Rubio, amb un gol des del mig del camp, han segellat el triomf

Andorra s'agrada i venç a Liechtenstein (2-1)

Andorra s'agrada i venç a Liechtenstein (2-1)

Andorra s'agrada i venç a Liechtenstein (2-1)

FAF
Actualitzada 10/06/2022 a les 22:42

La selecció nacional ha sumat la 12a victòria de la seva història després d’imposar-se a Liechtenstein per 2-1 a l’Estadi Nacional. En un duel en què els tricolors han estat clarament superiors en tot moment, ha calgut esperar fins a la segona meitat per segellar el triomf amb els gols de Jordi Aláez de penal i amb un autèntic golàs de Chus Rubio des de més enllà del mig del camp. El gol dels visitants al temps afegit ha posat emoció al tram final, però els tricolors no han deixat escapar la victòria.

L’equip nacional ha trigat tot just 13 segons en provocar un córner, demostrant així que el d’avui no era un partit més, i poc després Berto Rosas ja ha tingut la primera ocasió amb un xut que ha marxat creuat. Andorra ha monopolitzat la pilota des de l’inici, i Marc Pujol ha intentat sorprendre a Büchel després d’un mal refús del porter de Liechtenstein, tot i que la pilota ha acabat sortint un pèl alta. El ritme ha anat baixant poc a poc, però el domini ha continuat sent tricolor, buscant combinacions ràpides i incursions per la banda per provar d’obrir el marcador. Qui l’ha acabat obrint ha estat Liechtenstein després de que Beck aprofités un refús de José després d’una primera rematada de Frick a la sortida d’una falta lateral, tot i que el VAR ha acabat anul·lant la diana visitant per fora de joc.

L’ensurt ha esperonat a Andorra, que ha tornat a posar una marxa més en busca del primer gol, i l’ha tingut amb un xut llunyà d’Alàez que ha hagut de treure en dos temps Büchel, i amb un altre de Chus Rubio que el porter visitant ha atrapat sense problemes. Liechtenstein intentava treure aigua de la barca com podia, i això feia que cometessin alguns errors en defensa que la selecció no ha pogut acabar d’aprofitar. Els liechtensteinesos no arribaven gairebé a l’àrea de Gomes, i les úniques arribades aïllades han estat amb un parell d’accions a pilota aturada que Andorra ha tret sense perill en una primera part que ha finalitzat sense gols, però amb noves ocasions tricolors protagonitzades per Víctor Bernat o Chus Rubio.

A la represa, la selecció ha seguit anant a per totes, i fins i tot el VAR li ha anul·lat un gol als quatre minuts de joc per un clar fora de joc. Els visitants, que després del descans han fet un petit pas endavant i han tingut més la pilota, han respost amb un tir de Yanik Frick, que ha marxat desviat. Cucu, que ha entrat a la segona meitat, ha tingut el primer, i just després el VAR ha anul·lat un gol a Berto per un fora de joc precisament de Cucu.

El duel ha entrat a la recta final amb tot per decidir, però sense que la selecció fos capaç de fer el primer tot i el seu clar domini. El camí del gol, però, ha arribat amb un penal assenyalat pel VAR per unes mans dels visitants que Jordi Aláez ha transformat de manera excel·lent amb un xut potent a l’escaire de Büchel. I gairebé sense temps per refer-se ha arribat l’obra d’art de Chus Rubio que ha suposat el 2-0. El defensa ha caçat un rebuig a camp propi i ha enganxat una gardela des de més de 60 metres que ha sorprès a Büchel i que ha fet embogir a l’Estadi Nacional. Els tricolors en volíen més i han anat en busca del tercer, però el que ha arribat ha estat el 2-1 de Meier que ha posat una mica d'emoció al tram final.

La selecció tancarà aquesta primera aturada de la Nations League amb la visita dimarts vinent a Moldàvia.

Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts