El fons CVC garanteix 4 milions a l'FC Andorra

L’FC Andorra es podrà beneficiar de l’acord entre LaLiga i CVC i obtenir un mínim de quatre milions d’euros, que fins i tot podrien ser 10

Eder Sarabia durant l'ascens al Coll d'Ordino.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’FC Andorra podrà rebre un mínim de quatre milions euros extra d’ingressos l’any vinent si subscriu l’acord entre LaLiga i CVC que estipula que el fons injecta una quantitat econòmica a la patronal del futbol a canvi que rebi una part dels beneficis que pugui crear la indústria, principalment pel que fa als drets audiovisuals, en els propers anys. El contracte va votar-se el mes de desembre passat amb un total de 37 vots a favor, una abstenció i quatre vots en contra, per l’oferta de CVC d’injectar 1.994 milions d’euros al futbol espanyol a canvi d’obtenir entre un 10,5 i un 11,4 per cent dels ingressos nets que suposin els drets televisius, en un acord que tindrà una vigencia de 50 anys, fins al 2071.

L’FC Andorra també podra afegir-se a l’acord i obtenir uns ingressos extra, ja que es preveu destinar una part de la quantitat total als clubs que pugin de la Primera RFEF. Les quantitats serien diferents per a aquells equips que ja hagin format part de LaLiga des del 2015, com el Deportivo de la Corunya, que podria rebre uns 30 milions d’euros, dels que ascendeixin per primer cop, com els tricolors, que tindrien quatre milions d’euros, com a mínim, si s’afegeixen a l’acord entre LaLiga i CVC. A hores d’ara hi ha un romanent de 123 milions per als clubs que ascendeixin de Primera RFEF en els propers quatre anys, i això vol dir que tot i que el mínim sigui de quatre milions d’euros, la quantitat total que rebin els tricolors si se sumen al pacte estigui més a prop dels 10 milions en funció de quins siguin els altres equips que pugin a Segona Divisió. La normativa també estableix que un 70 dels ingressos s’han de destinar a infraestructures (podria ser per a la remodelació de l’Estadi Nacional per poder-hi jugar –els tècnics de LaLiga van tornar a visitar-lo ahir– o en el projecte de Prada de Moles, si es tira endavant). Un 15 per cent s’ha de destinar a eixugar el deute, i l’altre 15 per cent a la inscripció de jugadors.

Aquí s’hi han d’afegir els ingressos per drets televisius, que en equips acabats de pujar poden ser d’entre 5,8 i 6,2 milions.

REPORTATGE

Un ascens per l'ascens Explicava Eder Sarabia a la prèvia del duel entre l’FC Andorra i l’UCAM que va suposar l’ascens dels tricolors que si l’equip pujava a Segona Divisió prometia “anar d’Andorra a Bilbao en bicicleta”. Aquesta aventura haurà d’esperar, però el club va aprofitar la passió del tècnic tricolor pel ciclisme per celebrar el campionat de lliga i l’ascens d’una manera ben especial, amb una pujada en bicicleta al mirador del Roc del Quer. El punt de sortida va ser el Prat del Colat de la Massana, on poc abans de les 17.00 hores van anar arribant els primers valents, un parell d’aficionats, després va fer-ho l’exfutbolista Marc Bernaus, i tot seguit va aparèixer el gran instigador d’aquesta sortida, el tècnic Eder Sarabia. També estava prevista la presència d’alguns corredors com Purito Rodríguez o Aleix Espargaró, que no hi van poder ser per alguns compromisos, però sí que va ser-hi el corredor d’ultradistància resident Pau Capell. A poc a poc van seguir arribant membres del cos tècnic, com el segon entrenador, Jon López, el responsable de lideratge i alt rendiment, Javi Marigorta, o l’entrenador de porters, Borja Jiménez. Passades les cinc de la tarda, foto de família i sortida xino-xano direcció Ordino per encarar el coll d’Ordino i enfilar cap al mirador del Roc del Quer. Qui tampoc va aparèixer van ser els jugadors, que demà tenen partit amb la final de campions contra el Racing de Santander i van ser indultats pel tècnic tricolor. “He hagut de sortir a escalfar pujant a Pal”, comentava entre riures Sarabia, que afegia que “és un dia maco, de celebració i aprofitar el que és Andorra, les muntanyes i el ciclisme que tant ens agrada”. A més, va comentar que “algun jugador volia animar-se, però toca descansar, que demà tenim una final”. De la seva banda, el corredor Pau Capell feia broma assenyalant que “m’han enredat per venir, que es feia la sortida per celebrar l’ascens, i vaig estar al camp el dia que l’equip va pujar, i va ser espectacular”. Ah, i les promeses es fan per complir-les, i Sarabia ja va avisar: “S’està cuinant l’Andorra-Bilbao, i ens surten uns 600 quilòmetres entre l’Estadi Nacional i San Mamés.”

tracking