Riva confia en l'acord VPC-FCA

La ministra d’Esports espera l’entesa entre el rugbi i el futbol en la problemàtica de l’ús de l’Estadi Nacional

La gespa de l'Estadi Nacional haurà de ser reemplaçada amb l'ascens de l'FC Andorra a Segona Divisió A.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La negociació per l’ús de l’Estadi Nacional segueix el seu curs i tots els actors semblen conscients de quina pot ser la millor solució. L’ascens de l’FC Andorra a Segona Divisió A i el canvi de superfície, obligatòria i sense cap moratòria, per gespa natural fa inviable la cohabitació entre el futbol i el rugbi.

La ministra d’Esports, Sílvia Riva, es va mostrar ahir confiada que l’FC Andorra i el VPC arribin a una entesa beneficiosa per a totes les parts. “No tenim més novetats, ahir [per dijous] el director esportiu de l’Andorra va dir que la línia segueix sent la mateixa perquè tothom pugui disposar d’un espai i estem esperant a veure com va la coordinació entre entitats.” En aquest sentit, Riva va declarar que “s’ha fet una bona feina en aquest any que semblava difícil l’encaix, però les dues entitats s’han d’atribuir un mèrit, han col·laborat, han treballat i jo crec que la mateixa dinàmica és la que ha de seguir ara, i hem d’esperar aquest temps que acabi fent possibles els encaixos d’espai que ells mateixos determinin”. La titular de la cartera d’Esports va afegir que “fins ara la moratòria feia possible seguir amb les condicions, i ara l’acord portaria a fer un canvi de gespa a l’Estadi Nacional i, si es produeix, suposo que és el fet que ara els ocupa més temps. No tenim notícies que diguin el contrari i suposo que properament tindrem més notícies al respecte”.

L’informe de Laliga

El canvi de la gespa és la primera i innegociable condició que LaLiga exigeix a l’FC Andorra per jugar al Nacional la temporada vinent. Unes demandes que el club tricolor coneixerà la setmana que ve en la totalitat quan es rebi l’informe de la patronal amb el seguit de millores que el club ha d’introduir al recinte. El director esportiu, Jaume Nogués, ja va explicar dijous que “som els darrers a arribar al Nacional i no volem passar per sobre de ningú perquè no seria just. Busquem una solució satisfactòria per a tots”. A més, va exposar que seguir a l’Estadi Nacional seria quelcom “transitori” perquè “la nostra intenció és tenir camp propi [Encamp] d’aquí a uns anys”. Per part seva, el president del VPC Andorra, Gerard Giménez, va manifestar que “estem oberts a marxar de l’Estadi Nacional sempre que sigui a un lloc on puguem mantenir les mateixes condicions i serveis; vestidors, publicitat, un club house”. En aquest sentit, Giménez va explicar que “entenc que estem vivint un impasse de tres anys, en portem un, i que quan acabi aquest afer ja podrem tornar a gaudir en exclusiva del Nacional”. El president del VPC va afegir que “mai m’oposaré al projecte de l’FC Andorra perquè és un projecte de país, d’un club ja professional i hi estic molt a favor”. Tot i això, el VPC va assegurar que encara no ha rebut cap proposta formal i oficial per deixar l’actual recinte de la Baixada del Molí i traslladar-se a Prada de Moles o a un altre recinte.

L'FC ANDORRA TANCA AVUI LA LLIGA REGULAR AL CAMP DE LA BALOMPÉDICA LINENSE

Abans d’abaixar el teló d’una temporada històrica, amb l’ascens a Segona A, l’FC Andorra ha de jugar la final de campions de Primera RFEF davant el Racing de Santander i, aquesta tarda, finalitzar la lliga regular. Un tràmit al Municipal de La Línea, davant l’RB Linense a les 18.30 h, on els tricolors voldran mantenir el to competitiu tot i no jugar-s’hi res. El tècnic tricolor, Eder Sarabia, va comentar ahir, abans de l’entrenament al Nuevo Mirador d’Algesires, que “és normal que hagi baixat una mica la tensió després del que hem aconseguit, però som professionals i hi ha equips que s’hi estan jugant molt i anirem a totes”. L’entrenador tricolor va apuntar que “és cert que el partit ens podrà servir per preparar la final de divendres contra el Racing i per això espero un bon enfrontament, i competitiu”. Sarabia va avançar que avui contra la Balona es podran veure jugadors “que potser han tingut menys minuts durant la temporada però que es mereixen jugar”. Adri Vilanova és l’única baixa.

tracking