La FIS decideix avui si andorra acull el mundial del 2027

La FIS designa aquesta tarda a Milà la seu del Campionat del Món d’esquí alpí, amb Andorra molt ben posicionada

Andorra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Ha arribat el gran dia. La Tor­re Alianz de Milà serà l’escenari aquesta tarda del 53è congrés anual de la FIS i el testimoni de la designació de la seu per acollir el Campionat del Món d’esquí alpí del 2027. Una possibilitat en què Andorra abraça moltes il·lusions i esperances amb una candidatura que fa dos anys que treballa de valent per aconseguir ser la proposta escollida. Les rivals, Crans-Montana (Suïssa), Garmisch-Partenkirchen (Alemanya) i Narvik (Noruega), també presenten les seves opcions i en els casos de l’estació suïssa i l’alemanya, no és el primer cop que es troben en una adjudicació per acollir un Mundial, ja que ho fan per segona vegada consecutiva. En canvi, Andorra i Narvik s’estrenen com a aspirants i amb projectes amb un tarannà més innovador per davant de la tradició de l’esquí i l’experiència com a seus clàssiques en el calendari de la Copa del Món.

Andorra es presenta amb quatre Campionats d’Europa i unes finals de la Copa del Món d’esquí (2019) celebradament acollits i, a més, amb l’aval d’organitzar les finals de la Copa del Món de l’hivern vinent, el del 2023. Des d’ahir, la delegació andorrana, encapçalada pel director general i pel director esportiu de la candidatura, David Hidalgo i Santi López; el vicepresident i el gerent de la FAE, Patrick Toussaint i Carles Visa, així com d’altres membres de la comissió executiva del projecte, ja es troba a Milà per ultimar els preparatius.

Els tres rivals

Aquesta tarda, durant l’acte de la designació de la seu, cada candidat disposarà de 10 minuts per a l’exposició del seu projecte davant dels membres del consell de la FIS. Crans-Montana obrirà el torn dels aspirants a les 17.00 hores i tindrà com a carta de presentació acollir el 1987 un dels nou Campionats del Món d’esquí alpí que s’han celebrat a Suïssa al llarg de la història, i el fet de ser un amfitrió habitual al circuit de la Copa del Món. A les 17.20 hores serà el torn de Garmisch-Partenkirchen que, com Crans-Montana, es presenten com a candidata per al 2027 després de no haver sortit victoriosa en l’última candidatura per al Mundial del 2025, que se celebrarà a Saalbach (Àustria). Garmisch-Partenkirchen ha estat seu dues vegades del Campionat del Món d’esquí alpí, el 1978 i el 2011, i és una parada fixa al calendari, amb proves masculines i femenines. Narvik tindrà el seu torn a les 17.40 i parteix, en principi, amb poques opcions. Finalment, Andorra tancarà les presentacions a les 18.00. Posteriorment, els consellers es retiraran per efectuar la votació i pels volts de les 19.20 es reprendrà la connexió per anunciar la seu organitzadora del Mundial del 2027. Pel que fa a la votació, el procés és similar al sistema olímpic. En aquest cas, tenen dret a vot 16 membres del consell de la FIS provinents de diferents països del món. En la primera votació, els consellers escolliran una de les seus i si alguna obtingués la majoria absoluta seria la guanyadora. Si no fos així, s’eliminaria la candidatura amb menys vots i es faria una segona votació per adjudicar definitivament la seu.

LA DESIGNACIÓ, EN DIRECTE AL WEB DEL DIARI

L’elecció de la seu per al Campionat del Món d’esquí alpí del 2027 es podrà seguir en directe a través del web del Diari (www.diariandorra.ad), en una cerimònia que començarà pels volts de les 16.30 hores, A més, a partir de les 18.30, el hall de la planta baixa del centre comercial Illa Carlemany d’Escaldes-Engordany reunirà aficionats del món de l’esquí, corredors, com Joan Verdú, Cande Moreno i Roger Puig, i diferents representants institucionals.

Garmisch-partenkirchen

Crans-montana

Narvik

tracking