Mundial

Andorra no acollirà el Mundial d'esquí alpí del 2027

La candidatura de Soldeu i el Tarter ha rebut tres vots i ha caigut contra Crans-Montana, que n'ha rebut onze

Crans-Montana ha estat el destí triat per acollir la competició
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra no acollirà el Mundial d'esquí alpíal 2027després que el consellde la FIS, reunit a Milà pel congrés de l'entitat, no hagi escollit a la candidatura tricolor. Els sectors de Soldeu i el Tarter de Grandvalira han rebut tres vots, mentre que Crans-Montana n'ha rebut onze, sent la guanyadora i la futura seu del Campionat del Món del 2027. La candidatura noruega, Narvik, també ha aconseguit tres vots, mentre que els alemanys,Garmisch-Partenkirchen, n'han rebut un.

La ministra de Cultura i Esports SílviaRivaha apuntat que la candidatura d'Andorra ha estat "molt ben valorada i ha tingut un feedback molt positiu pels membresde la FIS". "Ara tenim temps per millorar la candidatura i ser candidats en una altra ocasió", ha afegit la ministra, matisant que Crans-Montana "té molta experiència en l'organització d'aquests campionats". Tanmateix, Joan Verdú ha assegurat que "les pistes d'Andorra no tenen res a envejar a les de la resta de candidatures", i considera que "el fet que sigui la primera vegada que ens presentem ens ha jugat en contra". Tot i això, l'esquiador olímpic assegura quecontinuaran treballantper tornar a presentar-se de nou el 2029: "Estic convençut que tard o d'hora ho aconseguirem".

Es tracta de l'esdeveniment esportiu més important que hauria acollit mai el país tal i com demostren els números, amb més de 750 competidors de 70 països, 16 dies de competició, 55.000 nits d'hotel, més de 1.000 periodistes acreditats, 500 voluntaris i 100 en directe per televisió.

Ambient a Illa Carlemany abans de l'elecció de la candidatura

tracking