Optimisme per acollir el Mundial d'esquí alpí 2027

Tot i mantenir una lògica prudència, el comitè d’Andorra 2027 creu estar ben posicionat de cara a l’elecció de la seu

El director de la candidatura, David Hidalgo, i el gerent de la FAE, Carles Visa, ahir.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els membres de la candidatura d’Andorra 2027 per acollir el Mundial d’alpí d’aquí a cinc anys es mostren molt optimistes a l’hora de valorar les possibilitats andorranes per organitzar, per primer cop, el Campionat del Món. D’entrada, Crans Montana (Suïssa) es presenta com el gran rival de la candidatura d’Andorra, tot i que tant Garmisch Parterkirschen (Alemanya) com Norvik (Noruega) “han treballat com nosaltres i tenen opcions”, va explicar ahir el director del comitè, David Hidalgo.

En una trobada amb la premsa el màxim responsable de la candidatura andorrana va explicar que, després de la feina que s’ha fet en els últims mesos, “hem passat de tenir una il·lusió a aterrar les coses i veure que realment tenim opcions”. Tot i això, Hidalgo va explicar que “hi ha un component important de política. Per tant, arribem amb opcions però sense cap seguretat, de la mateixa manera que els altres candidats”. En aquest sentit, el gerent de la FAE, Carles Visa, va emetre un missatge semblant: “Estem a un bon nivell organitzatiu i s’ha fet molt bona feina.” També va fer esment al fet que “aquí hi ha molta política i si realment es votés el projecte segurament guanyaria Andorra. Tenim un producte que no té ningú, un país a peu de pistes, i això ens diferencia”, va apuntar. Visa va afegir que “ens hem buidat amb tot i hem de competir contra tres grans candidatures”. Finalment, Hidalgo va reconèixer que el fet que només una vegada a la història una candidatura que mai s’hagués presentat amb anterioritat hagi guanyat “és un element a tenir en compte”, però que “fa uns anys hi havia un entorn més tradicionalista” en aquest sentit. A més, “si algú pot trencar la tendència és Andorra”, va cloure.

Demà, el veredicte

La Torre Alianz de Milà serà demà l’escenari del 53è congrés anual de la FIS. Una delegació andorrana encapçalada pel director general i director esportiu de la candidatura Andorra 2027, David Hidalgo i Santi López; el vicepresident i el gerent de la FAE, Patrick Toussaint i Carles Visa, així com d’altres membres de la comissió executiva del projecte, es desplaçaran avui a la ciutat italiana.

ELS ESDEVENIMENTS ANTERIORS ORGANITZATS, EL GRAN AVAL D'ANDORRA

La candidatura d’Andorra 2027, encapçalada per David Hidalgo, sap que la brillant organització en les diferents competicions que darrerament ha acollit el país –finals de Copa del Món 2019 o de Copa d’Europa 2022– és un dels gran avals de cara a la votació de demà. Hidalgo ja va confirmar fa uns mesos que havien rebut moltes felicitacions, especialment pel que fa a la logística organitzativa, l’allotjament i l’hospitalitat rebuda durant Soldeu 2022, sense oblidar la capacitat de reacció i de superació que va demostrar l’equip humà davant les adversitats com les que es van gestionar amb jornades amb pluja, boira i fins i tot pols sahariana. Un argument de pes que el gerent de la FAE, Carles Visa, va reforçar tot afirmant que “s’ha fet un molt bon projecte, hem fet els deures i ens avalen els esdeveniments precedents que han deixat una molt bona empremta en l’àmbit internacional”. A més, Joan Verdú va explicar al Diari que “pel que fa a corredors sempre he tingut un feedback brutal i tots m’han transmès que estan encantats de córrer aquí. No tenim res a envejar a altres països”.

tracking