Futbol

Somni complert

Un gol de Carlos Martínez i l’empat del Vila-real B dona l’ascens matemàtic als tricolors

Ascens de l'Andorra a Segona
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’FC Andorra jugarà la propera temporada a la Segona Divisió. Semblava que l’opció d’aconseguir ahir l’ascens era la menys factible, però a aquest equip li surt tot bé, ja no només al seu camp, sinó que el triomf 1-0, amb gol de Carlos Martínez, es va combinar amb el 0-0 del Vila-real B contra el Linense, que va segellar matemàticament el passi al futbol professional espanyol de l’FC Andorra per primera vegada a la història. El xiulet de l’àrbitre assenyalant el final del partit a l’Estadi Nacional va fer esclatar la gent i va produir una invasió de camp, però encara faltava que acabés l’altre partit. Van ser possiblement els sis minuts més llargs de la història de l’FC Andorra.

Piqué mirava el mòbil; Jaume Nogués, també, i Ferran Vilaseca tampoc li treia ull. La plantilla esperava sobre la gespa el moment màgic i el final del partit a Vila-real, però no arribava. I de cop, l’estadi va tornar a explotar com segurament mai ho havia fet i va començar la festa. Els càntics, la cervesa i les abraçades van passar a un primer pla perquè sí, tot i que semblava difícil de creure, l’Andorra acabava de pujar a Segona. Un club que fa tres anys i mig estava a Primera Catalana a mitja taula i amb un deute que posava en perill el seu futur, s’acabava de posar entre els 42 clubs que formen LaLiga i el futbol professional espanyol. La celebració va ser llarga a la gespa, al vestidor, i fins i tot a la sala de premsa, on els jugadors van interrompre la roda de premsa d’Eder Sarabia amb la cervesa i els càntics. Gerard Piqué s’ho mirava amb una mica de distància, però al final ell n’és un dels grans artífex. Mentrestant, al carrer els cotxes tocàven el clàxon en una nit que quedarà per a la història d’Andorra, que serà difícil d’oblidar, i que serà el principi d’una cosa que, si fem cas als protagonistes, tot just acaba de començar i no té aturador.

Pel que fa al partit, va seguir el guió previst, amb domini insaciant dels tricolors, i l’UCAM intentant sortir a la contra. Marc Fernández, Alti o Aguado van provar-ho, però no podia ser un altre que Carlos Martínez qui fes el gol que, en aquell moment, situava l’FC Andorra a Segona Divisió per primer cop a la història. El davanter va aprofitar una passada interior de Marc Ferández, i va superar Pedro amb una diana que va fer embogir l’Estadi Nacional. A la represa, els tricolors seguiuen en busca d’un gol que els donés tranquil·litat, i mirant també de reüll el que passava a Vila-real. Carlos Martínez i Alti van tenir el segon a tocar en dues accions bones, on només va fallar la finalització, i és que semblava que la pilota no volia entrar i que tocaria patir fins al final per la doble via, la de l’Estadi Nacional i la de Vila-real, on el marcador seguia sense moure’s passat el minut 80 de joc. I el final ja és conegut per tothom: victòria de l’FC Andorra i empat del Vila-real B, que farà que els tricolors juguin la temporada vinent a Segona Divisió per primera vegada a la seva història.

tracking