La UEFA donarà fins a 17 milions a cada federació

La sisena edició del programa Hat-trick estarà dotada amb 935 milions d’euros

Un instant del congrés de la UEFA celebrat a Viena.UEFA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El congrés de la UEFA celebrat a Viena va aprovar un increment del 21 per cent per a la sisena edició (2024-2028) del programa Hat-trick, pasant dels 775,5 milions d’euros de la cinquena edició (vigent del 2020 al 2024) als 935 milions d’euros per a la propera. Això significa que cadascuna de les 55 federacions nacionals membres de la UEFA, entre les quals la Federació Andorrana de Futbol, podrà rebre més de 17 milions d’euros entre els quatre anys que duri la sisena edició del programa, superant així els 14 que van rebre, com a màxim, les diferents associacions en el període anterior.

El programa Hat-trick va ser instaurat per la UEFA l’any 2004 amb els ingressos obtinguts de l’Eurocopa, i des de llavors ha destinat 2,4 bilions d’euros a les federacions membres. El principal objectiu del programa és desenvolupar el futbol als diversos països europeus en diferents aspectes com ara les infraestructures (amb camps, estadis, centres d’entrenament i oficines), programes d’educació, iniciatives per a la base, programes de responsabilitat social o formació per a àrbitres i entrenadors. En el cas concret de la FAF, les transferències de la UEFA han servit per a la construcció de diferents camps com el d’Alàs, la Borda Mateu, l’Estadi Nacional, el centre d’entrenament de la Massana o alguns dels minicamps de futbol que hi ha en diversos indrets del país. A més, la FAF destinarà l’última edició del programa Hat-trick (2020-2024) a la construcció de l’estadi de futbol i de seu que l’ens edificarà als terrenys de l’antic Càmping Internacional, a Encamp.

Més enllà del programa Hat-trick, el congrés de la UEFA celebrat a la capital austríaca va aprovar els comptes de l’organisme amb uns beneficis de 22,1 milions d’euros al tancament de l’exercici 2020-2021, amb 5.724 milions d’euros d’ingressos. A més, va presentar el pressupost per al curs 2022-2023, amb una previsió d’ingressos de 4.493 milions d’euros, menys que en la temporada anterior, a causa que durant aquest exercici no es disputa l’Eurocopa de nacions.

tracking