x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Futbol

Un cànon de 2,3 milions

En cas d’ascens a Segona Divisió A, l’FC Andorra haurà de dipositar aquesta quantitat a LaLiga en dos anys
L'FC Andorra, en un partit d'aquesta temporada a l'Estadi Nacional, davant del Barça B.

L'FC Andorra, en un partit d'aquesta temporada a l'Estadi Nacional, davant del Barça B.

L'FC Andorra, en un partit d'aquesta temporada a l'Estadi Nacional, davant del Barça B.

Fernando Galindo
Actualitzada 19/05/2022 a les 12:12
L’FC Andorra ja fa moltes setmanes que treballa de cara a un més que possible ascens a la Segona Divisió A. Un salt a l’elit del futbol que no resultarà, ni de bon tros, un camí de roses, almenys en l’aspecte burocràtic. Deixant de banda les obligacions per adequar l’Estadi Nacional, abandonar la Primera RFEF, la darrera de les categories sota el paraigua de la Federació Espanyola, significa formar part del pastís gran i d’entrar en el paquet de 42 equips professionals que formen part de LaLiga. En aquest sentit, l’Andorra, en cas d’assolir l’ascens a Segona Divisió A, ha de dipositar un cànon de 2,3 milions a LaLiga, amb un fix d’entrada de 500.000 euros. La quantitat restant, 1.800.000 euros, es podrà abonar durant els dos propers anys, tot i que depenent del capital social establert es poden aconseguir més pròrrogues o bé tenir l’oportunitat de satisfer la totalitat del cànon en un sol pagament.

A més, tot i que no deixa de ser un tràmit senzill, l’entitat tricolor també haurà de pagar a l’RFEF uns 5.050 euros en concepte d’inscripció al campionat. En el cas de la Segona Divisió A, la quantitat que cal abonar per a la inscripció es redueix a la meitat, respecte a la Primera Divisió. Així, considerant que són 22 els clubs d’aquesta competició, això suposa un total de 111.085 euros per a les arques de la Federació Espanyola.

La Copa del Rei, assegurada
D’altra banda, i independentment que l’FC Andorra aconsegueixi o no l’ascens a la Segona Divisió A, l’equip d’Eder Sarabia té garantida i assegurada la presència en la propera edició de la Copa del Rei. L’equip tricolor serà un dels deu classificats per al torneig del KO, els cinc primers de cada grup, i entrarà en joc ja a la primera ronda. En l’edició de l’any passat, l’Andorra va superar el Nàxara i va caure a l’Estadi Nacional contra l’RC Celta a la pròrroga. Aquesta serà la tercera aparició consecutiva del club a la Copa del Rei, després del recordat partit contra el Leganés a Prada de Moles –abans va jugar una prèvia davant l’Andratx– i l’esmentada segona experiència del curs passat.

 
L'FC ANDORRA - UCAM MÚRCIA DISSABTE A LES 20.30 HORES
El duel de l’FC Andorra contra l’UCAM Múrcia, que podria suposar l’ascens dels tricolors a la Segona Divisió, es disputarà finalment a l’Estadi Nacional a les 20.30 hores i no a les 18.30 hores com estava previst en un primer moment. Segons va explicar la Federació Espanyola (RFEF), el motiu és “la previsió d’altes temperatures previstes per al cap de setmana i per garantir la salut de tots els participants”. Com que el reglament estableix que s’han d’unificar en horari tots els partits amb quelcom en joc, es canvia l’horari de tots els duels independentment del punt geogràfic.
Etiquetes
Veure’n més
34
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts