x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Bàsquet

“Ens hem equivocat en tot”

El president del MoraBanc fa autocrítica i es veu com el principal culpable del descens
El president del MoraBanc Andorra, Gorka Aixàs, ahir a la redacció del Diari d'Andorra.

El president del MoraBanc Andorra, Gorka Aixàs, ahir a la redacció del Diari d'Andorra.

El president del MoraBanc Andorra, Gorka Aixàs, ahir a la redacció del Diari d'Andorra.

Fernando Galindo
Actualitzada 17/05/2022 a les 11:01
“Ens hem equivocat massa, a l’hora de fer l’equip, amb els jugadors que han vingut perquè no s’han adaptat, amb els que hem portat, posant tres entrenadors... ens hem equivocat en tot, segur, perquè el resultat és el que és, inapel·lable, i ens ha costat el descens.” Així de contundent va mostrar-se el president del MoraBanc Andorra, Gorka Aixàs, en una entrevista amb el Diari menys de 48 hores després del descens a LEB or. El mandatari també va admetre que “no han estat bones les decisions preses a principi de temporada, ni les decisions per intentar solucionar la situació a la qual s’abocava l’equip, i res ha servit per reconduir la situació i salvar-nos. Podem qüestionar el rendiment dels jugadors, però al final als jugadors els portem nosaltres”, i va cloure que “al final el principal culpable és qui hi ha al capdavant del tot, que soc jo, perquè no es fa res sense que jo hi doni el vistiplau”. Aixàs va reconèixer que “ja des de molt d’hora vèiem que no funcionava l’equip, que no girava rodó, i per això ja vam intentar fer moltes coses d’hora, però el que vam intentar per millorar-ho tampoc va ser encertat en el canvi de jugadors o entrenadors”.

El màxim responsable de l’entitat va coincidir que “semblava que la plantilla era de les millors dels últims anys, però la realitat ha demostrat que no”, i va agregar que “havíem fet la feina igual, i vam pensar que potser faria falta temps, però les males sensacions venien de lluny”. Per últim, amb relació a les errades arbitrals que ha patit l’equip en els últims partits, tot i no negar els perjudicis que hi ha hagut contra el MoraBanc en alguns moments, va manifestar que “no baixem pels àrbitres, perquè una temporada té molts partits i ens situa allà on ens toca”.

PROJECTE ACB A LA LEB
Aixàs va admetre que “en alguns moments m’ha passat pel cap deixar-ho”, però va confirmar que ell i Francesc Solana seguiran comandant el projecte per al retorn a l’elit del bàsquet espa­nyol, amb el pla de fer “un projecte ACB que estigui a la LEB”. El primer pas serà veure els recursos econòmics que hi ha disponibles, i en aquest sentit, va assenyalar que “la reacció del cap de Govern i dels patrocinadors ha ajudat perquè veus que tens on agafar-te per reconstruir”, i concretament va explicar que “tenir un pressupost d’uns 2,5 milions seria ser molt ambiciosos [aquest any els pressupostos més alts eren d’1,3 milions aproximadament], és evident que el projecte no tindrà la mateixa capacitat econòmica, perquè no és possible, però ha de ser molt important. Això garantirà resultats? No, segur, però maximitza les possibilitats d’un possible ascens”. Sobre els noms, Aixàs va explicar que encara no han parlat ni amb tècnic ni amb jugadors, però que seran decisions crítiques perquè “el nostre marge d’error ja s’ha acabat perquè hem baixat i si volem pujar ja no ens podem equivocar més”. En aquest sentit, la clau serà buscar “l’equilibri entre jugadors d’ACB i els millors de la LEB, o similar amb els entrenadors, haurem de veure si hem d’anar pel millor de la LEB, Quintana, o buscar-ne un de l’ACB, perquè aquest equilibri acabarà sent la clau i és el més complicat”.

El MoraBanc té vuit jugadors amb contracte en vigor de cara a la temporada que ve (Jelínek, Paulí, Nakic, Tyson, Llovet, Morgan, Noua, Olumuyiwa i Ruesga), i alguns tenen clàusula d’alliberament per baixar a la LEB. Sobre aquests, Aixàs va manifestar que “alguns tenen contracte a la LEB, però potser no volen jugar-hi, o potser nosaltres no volem que hi siguin. Haurem d’arremangar-nos i anar un per un”, i va deixar la porta oberta que algú seguís si “hi està superimplicat, vol quedar-se i fer tornar l’equip a l’ACB i si nosaltres creiem que encaixa”.

CLAUS

1. MAL INICI
L’equip no va guanyar contra cap rival ACB a la pretemporada, i el 0 a 4 per arrencar la lliga ja va fer veure a Aixàs que alguna cosa no rutllava del tot.


2. DECISIONS ERRÒNIES

El president admet que va equivocar-se a l’estiu a l’hora de fer l’equip, i que algunes de les decisions posteriors per corregir-lo tampoc van donar el resultat esperat.

3. SEGUIRAN
Tot i els dubtes que ha tingut en algun moment, Aixàs seguirà com a líder del projecte juntament amb Francesc Solana per buscar el retorn a la Lliga Endesa.

4. PRESSUPOST
El projecte no tindrà la mateixa capacitat econòmica, però Govern i patrocinadors seguiran al costat. Un pressupost d’uns 2,5 milions seria un topall molt ambiciós.

5. EQUIP ACB A LA LEB
S’haurà de buscar l’equilibri entre jugadors d’ACB i els millors de la Lliga LEB or, i podria seguir algun dels vuit jugadors de la plantilla actual que tenen contracte.
Veure’n més
47
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts