x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Bàsquet

Amb el retorn al cap

El MoraBanc Andorra, en ple procés de dol per la pèrdua de la categoria, només pensa a tornar a l’ACB al més aviat possible
Clevin Hannah consola Olumuyiwa, a terra, dissabte al Poliesportiu.

Clevin Hannah consola Olumuyiwa, a terra, dissabte al Poliesportiu.

Clevin Hannah consola Olumuyiwa, a terra, dissabte al Poliesportiu.

Fernando Galindo
Actualitzada 16/05/2022 a les 11:03
Pastar l’amargor d’un descens costa. Sempre costa i cadascú passa el procés de dol com bonament pot. Després del desencís de dissabte, la derrota contra el Tenerife, les passes de Shermadini i les llàgrimes per caure a la LEB Or, el club s’activarà ja aquesta setmana per posar fil a l’agulla i iniciar el camí per al retorn.

El director general del MoraBanc Andorra, Francesc Solana, ja ho va exposar dissabte, encara en calent, que “la idea que tenim al club és tornar al més aviat possible, per tornar a ser on aquesta entitat i aquest país es mereixen”. Solana va afegir que “ens hem d’aixecar i ho farem sempre. Així ho ha fet aquest club sempre, ens aixecarem i tornarem a intentar-ho. Crec que la reacció de l’equip a l’últim mes de la mà de l’afició és encoratjadora i ens dona tota l’energia per treballar des de ja en la temporada que ve, i poder tenir un escenari propici, un bon equip, i tornar a il·lusionar a tot un país per tornar a la lliga”. Potser, la clau de tot serà, precisament, això, ¡ tornar a engrescar l’afició, ja de per si fidel i irreductible com va demostrar dissabte, però necessitada de motius per il·lusionar-se. Solana va deixar clar que “la LEB és una lliga molt competitiva i ho haurem de fer bé si volem estar en posició de tornar a pujar. És la idea que tenim, i ja fa temps que, amb l’escenari que hi havia, ens plantejàvem què fer si baixàvem, i tenim molt clar que el país anirà al darrere nostre, que tenim un projecte molt consolidat socialment, i que hem de fer el millor equip possible per tornar”. En aquest sentit, si hi havia qualsevol dubte, el cap de Govern, Xavier Espot, es va encarregar ahir d’esvair-les en confirmar que “des de les diferents institucions privades i públiques, i des del Govern, no hi ha cap dubte que seguirem donant tot el suport que sigui necessari perquè això sigui un petit atzucac que duri un any i l’equip pugui refer-se i l’any que ve revertir la situació per pujar a la Lliga Endesa”. Espot va destacar també que “ha estat una decepció, però en els moments dificils és quan més es veu la cohessió i l’andorranitat”.

Assumir el dol
El tècnic tricolor, Óscar Quintana, que ha estat un dels artífexs d’arribar al final amb vida, va comentar que “sempre hi ha un procés del dol, viure-ho, assumir-ho, i a partir d’aquí, el club treballarà per tornar perquè ja ho ha fet, i ha demostrat que és capaç d’aconseguir-ho, però ara és un moment de dolor”. Per part seva, David Jelinek, un dels capitans, i el jugador que més cops ha vestit la samarreta del MoraBanc Andorra, va indicar que el descens “ha fet molt de mal perquè ha estat a l’últim segon. Fa mal perquè perdent de 20 punts saps que no has donat el nivell, però ho teníem a tocar”. DJ va afegir que “hem estat capaços l’últim mes i mig de creure passi el que passi a la pista, però no ha pogut ser.

 
EXJUGADORS MOSTREN EL SEU SUPORT A LES XARXES SOCIALS
Molts exjugadors del MoraBanc Andorra van voler enviar un missatge d’escalf al club a través de les xarxes socials. Alguns exemples, el d’Albicy, actualment al Gran Canaria, va tenir “un pensament per al MoraBanc Andorra. Espero veure’t aviat a l’ACB”. Dylan Ennis, també al GranCa, va recordar que la seva filla Amiyah és andorrana i va piular que “el meu cor em fa mal pel MoraBanc. Un lloc que la meva família i jo anomenem casa”. Quique Villalobos, agent i exjugador del Festina, va preguntar a Twitter: “M'agradaria treure'm un abonament per a la temporada vinent. Ja em direu on i quan. Gràcies. #MaiPor #SomUnPaís”.
  • #33 JC
    (16/05/22 15:32)

    Esquí? On és el reconeixement dels esquiadors andorrans, mínim dels mínims. Com a mínim en bàsquet i futbol, sona el nom d'Andorra. No parleu de subvencions, la gent gaudeix del bàsquet i més en un país com Andorra

    Respondre
  • #32 Perjohan
    (16/05/22 12:36)

    El cap de govern és molt generós amb els diners dels altres.

    Respondre
  • #31 Vergonya aliena.
    (16/05/22 12:27)

    És una vergonya que hi hagi diners per distraccions populars i un 20% de la població estigui a l'aiguamoll de la pobresa, els sous base no estiguin a l'alçada de l'especulació de l'habitatge i just en una època d'inflació de preus del combustible, aliments i electricitat, el poder polític està gestionat per servidors del veritable poder, els diners i els seus interessos.

    Respondre
  • #30 i basquet i menys encara futebol
    (16/05/22 11:55)

    Joan va dir..
    N'hi ha un tip que el govern es gasti els diners en esports de suburbi. L'esquí és el sol i únic esport que mereix l'atenció i els diners de govern com a esport nacional que és. el demés no hauria de comptar per res.

    Respondre
  • #29 Bufff
    (16/05/22 11:35)

    Sr. Espot , el que ha d'assegurar són salaris i vivendes a un preu digne!!
    Toqui de peus a terra si usplau!
    Quin tip de fer volar coloms aquest govern ...

    Respondre
  • #28 juc
    (16/05/22 11:14)

    Ara Espot ficarà un impost per pagar els salaris de jugadors?...o ho treurà d'altra partida..anem bé..

    Respondre
  • #27 Joan
    (16/05/22 10:52)

    Una pregunta senyor Espot! Rebrà el fútbol la mateixa subvencio si puja de categoria ja que estarien en les mateixes condicions i tots sabem que el fútbol mou molta mes afició i publicitat? 

    Respondre
  • #26 Joan
    (16/05/22 10:09)

    josep va dir..
    Totalment d'acord, aquest no es un país de tradició de subvencions ja que es paguen pocs impostos i així es com ho hem volgut sempre els votants d'aquest país.   Amb el repartiment de passaports massiu dels darrers anys, aquest país s'ha espanyolitzat i molt.    Hem de saber que entrar en aquesta dinàmica es pa per avui i gana per demà.   Tothom ha se saber que tot el que fa l'administració val el doble i es lent amb pitjor qualitat

    Respondre
  • #25 Marck
    (16/05/22 10:05)

    Subvencions??? Quants diners han guanyat els amics aquests anys?? Esport professional, diners privats!!!! L'exemple a seguir és el FC Andorra. Inversió privada. Subvencions per la base i l'amateurisme!!

    Respondre
  • #24 esteve
    (16/05/22 09:41)

    Equip sense pivots. Com es podien pensar que l'equip se salvaria jugant a la millor lliga d'Europa sense un pivot, ja no dos o tres, un pivot, nomes, de nivell ACB ?

    Respondre
Veure’n més
33
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts