Atletisme

3.000 persones a la Cursa Illa Carlemany

La prova torna a la normalitat i Nahuel Carabaña i Xènia Mourelo s’imposen als 5 quilòmetres

Alguns dels participants durant la cursa.comú d'andorra la vella / tony lara

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Cursa Popular Illa Carlemany va tornar ahir a la normalitat després de dos anys de pandèmia, i va celebrar l’11a edició amb la participació de més de 3.000 persones (l’objectiu que s’havia marcat el Govern era superar els 2.700 corredors del 2019), el que suposa la tercera millor marca d’entre totes les edicions disputades fins al moment. Més enllà del vessant competitiu o popular, la prova enmarcada dintre del Dia de l’Esport per a Tothom tenia també una finalitat solidària, ja que dos euros de les inscripcions es destinaran al fons solidari per Ucraïna. Més enllà dels corredors professionals o amateurs, la cita també va comptar amb la presència de representants públics com el cap de Govern, Xavier Espot; la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva; el ministre Salut, Albert Font; l’ex-ministre de Salut, Joan Martínez Benazet; o els cònsols major i menor d’Andorra la Vella, Conxita Marsol i David Astrié.

A nivell esportiu, els guanyadors de la cursa de 5 quilòmetres, que era també el Campionat d’Andorra de la distància, van ser Nahuel Carabaña i Xènia Mourelo. El podi masculí van completar-lo Carles Gómez i Francesc Cardona, mentre que el femení el van tancar Maria Cristina Martínez i Elisabeth Missé. Pel que fa a la cursa popular en la distància de cinc quilòmetres, els tres primers llocs masculins van ser els mateixos, mentre que en els femenins, el triomf va ser també per a Mourelo, seguida per Laura Peña i Maria Cristina Martínez. Pel que fa a la cursa de dos quilòmetres, Lleó Molina i Maria Barris van fer-se amb la victòria en la categoria infantil.

El cap de Govern, Xavier Espot, va manifestar que “teníem moltes ganes, ha estat un dia d'il·lusió, esperança i retorn a la normalitat, i veure com 3.000 persones han participat a aquesta cursa és un motiu de gran satisfacció” i va agregar que “estem molt contents, veure que bona part de la societat andorrana ha estat capaç d'agrupar-se i fer activitat esportiva amb una finalitat solidària ens fa molt contents”. La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, va assenyalar que “és impressionant la capacitat de la societat andorrana de reprendre amb força, i des del Govern celebrem tota la implicació”.

tracking