L'Andorra vol fer un pas de gegant

L’equip tricolor visita l’Alcoià i una victòria aplanaria una mica més l’ascens a Segona A

L'Andorra vol fer un pas de gegant

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’FC Andorra afronta aquesta tarda a El Collao un partit transcendental de cara a assolir l’ascens a la Segona Divisió A. Després de superar l’Albacete a l’Estadi Nacional, l’equip tricolor es presenta davant de les tres darreres jornades de la lliga regular depenent de si mateix per fer al salt a l’elit del futbol espanyol. Una victòria significaria fer un pas gairebé definitiu.

El tècnic tricolor, Eder Sarabia, va deixar clar que a aquestes alçades de la pel·lícula “el més important és l’aspecte mental” i com l’equip és capaç de gestionar els entrebancs que es puguin presentar, tant avui com en les dues jornades restants. “Crec que futbolísticament i físicament tot està fet, malgrat que cada partit tindrà els seus condicionants”, va subratllar. En aquest sentit, Sarabia va comentar que contra l’Alcoià “ens tocarà patir, segur, perquè és un equip que defensa bé, roba i surt ràpid i amb qualitat”. L’Andorra és líder amb 67 punts i sortirà a la gespa d’El Collao sabent el resultat del seu immediat perseguidor, el Vila-real B, amb 65 punts, que juga a Castàlia davant el Castelló a les 17.00 hores. “Em costa plantejar un partit per empatar o per buscar un resultat per a l’average. Ens centrem en allò que podem controlar, en la nostra feina”, va exposar Sarabia, tot i que va reconèixer que “és evident que l’inconscient està en aquest partit també i si ells no obtenen els tres punts, l’estat d’ànim pot ser diferent. És un aspecte incontrolable”.

I és que posats a imaginar situacions, si el Vila-real B no guanya i l’Andorra ho fa contra l’Alcoià, l’equip tricolor tindria a la mà l’ascens directe a l’Estadi Nacional la propera jornada davant l’UCAM Múrcia.

La lliçó de Sevilla

Però bé faria el vestidor de no llançar cap campana al vol i enfocar-se exclusivament a guanyar l’Alcoià i deixar les matemàtiques i les suposicions aparcades. Amb tot a favor, i amb els pronòstics com a aliat clar, l’Andorra va perdre a Sevilla davant el Betis Deportivo, ja descendit a Segona RFEF, fa quinze dies. L’equip assegura haver après la lliçó d’aquell dia i ahir al matí, encara a Castelló on l’expedició va pernoctar, es va posar sobre la taula el partit al camp del Betis en la xerrada dels tècnics amb la plantilla. “Ja vaig dir que qualsevol equip et pot guanyar i espero haver après d’allò que ens va passar. Hem de ser més intel·ligents i saber adaptar-nos a les circumstàncies”, va explicar Sarabia. Curiosament, El Collao porta bons records als tricolors, ja que va ser on l’Andorra va certificar la classificació per a la fase d’ascens la temporada passada. Sarabia va recordar que “llavors ells no es jugaven res i per a nosaltres era tot o res. Ara, ells lluiten per entrar al play-off”.

El tècnic biscaí s’ha endut tota la plantilla a Alcoi, fins i tot un ja recuperat Diego González, i l’equip tindrà el suport d’una quarantena d’aficionats tricolors que presenciaran en directe el partit a El Collao i donaran escalf al grup de Sarabia.

tracking