La Liga no homologa l'Estadi Nacional

La gespa artificial fa inviable, si no se substitueix per natural, que l’FC Andorra hi jugui a Segona A

Els inspectors de La Liga que van peritar l'Estadi Nacional no homologuen el camp per la gespa artificial.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’informe que elaborarà La Liga per dictaminar l’homologació de l’Estadi Nacional de cara a la possibilitat que l’FC Andorra pugui seguir disputant els partits com a local en cas d’ascens a Segona Divisió A no serà positiu. Tot i això, el motiu de la no-homologació és la gespa natural, una problemàtica ja coneguda pel club i pel Govern i a la qual ja s’ha posat fil a l’agulla per trobar-hi una solució.

Una delegació de tres persones –Antonio del Castillo, cap del departament de directors de partits de La Liga, Raúl Ojeda, de competicions, i un productor de Mediapro, responsable de les retransmissions televisives– s’han desplaçat aquesta setmana a Andorra per peritar tant l’Estadi Nacional com Prada de Moles. Com era d’esperar, la gespa artificial ha evitat que es doni el vistiplau a l’actual escenari dels partits de l’FC Andorra, així com la il·luminació és un dels punts que La Liga, a banda de la gespa, ha remarcat com incompatibles a l’escenari encampadà, a Prada de Moles. Barcelona o Lleida serien dues opcions que La Liga podria exposar en cas de no trobar una entesa. Una proposta que difícilment es recollirà, ja que tota la feina del Govern i l’FC Andorra –tal com es va posar sobre la taula en la reunió que va mantenir Gerard Piqué amb la ministra Sílvia Riva i el secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz– va encaminada a trobar la solució per canviar la gespa i instal·lar-hi una superfície natural o bé híbrida. L’entesa ha de passar, també, per arribar a un acord i que el VPC, la selecció de rugbi i els equips de base deixin l’Estadi Nacional i es traslladin a un altre emplaçament, bé sigui Prada de Moles o, fins i tot, el camp del Centre de Tecnificació d’Ordino.

Sarabia i les necessitats

L’entrenador de l’FC Andorra, Eder Sarabia, va comentar ahir que l’entitat s’ha d’adaptar a les noves necessitats. “L’equip creix i el club i el país s’hi han d’adaptar. Hi ha molt bona voluntat, s’entén perfectament que el futbol i tot el que genera té molta repercussió a fora.” En aquest sentit, va subratllar que “recordem molts cops partits amb 200 espectadors i l’altre dia érem 3.500. És un treball de tots”. L’FC Andorra se sent com a casa al Nacional i treballa per quedar-s’hi a partir del proper curs, independentment de la categoria.

tracking