Futbol

Més a prop de l'ascens

L’FC Andorra supera l’Albacete i fa un pas més per aconseguir l’ascens a Segona

Gerard Piqué i Sílvia Riva es van reunir ahir al descans del duel contra l'Albacete.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’FC Andorra té ben a prop el somni de l’ascens directe a la Segona Divisió A després de superar 3-1 l’Albacete a l’Estadi Nacional. Ni molt menys està fet perquè queden tres finals i tocarà patir com mai, però la victòria, i l’average d’ahir, posen les coses més senzilles als tricolors. Sota la mirada de Gerard Piqué, Carles Puyol o Ivan de la Peña, l’estadi va viure un ambient de gala amb ple fins a la bandera i rècord d’assistència amb una ajuda espectacular perquè els tricolors poguessin capgirar un partit que es va posar complicat ben d’hora amb el gol de l’Albacete al primer minut, però que els homes d’Eder Sarabia van poder capgirar amb les dianes de Rubén Bover, Álex Pastor i Hector Hevel.

El partit es va posar de cul ben ràpid per als tricolors, i és que no s’havia arribat ni al segon minut de joc quan l’Albacete ja guanyava a l’Estadi Nacional. Rubén Martínez va aprofitar una pilota a dins de l’àrea per girar-se i superar Ratti amb un tir impossible per al porter. L’FC Andorra no estava gens còmode sobre la gespa del Nacional tot i l’ambient de gala que hi havia a les graderies fins que l’equip va poder reaccionar als 20 minuts amb un tir de Bover que va treure Bernabé. Al córner posterior, l’àrbitre va anul·lar un gol a Pastor per fora de joc, però a la següent els tricolors ja no van fallar, i Bover va anotar l’1-1 després d’una pilota excel·lent que Marc Fernández li havia posat al punt de penal, i que el balear va enviar al fons de la xarxa. Els tricolors van passar a convertir-se en els dominadors del partit, i Marc Fernández va tenir el segon, tot i que la seva rematada va sortir desviada, i el duel va arribar al descans amb igualtat al marcador.

A la represa va començar avisant l’Andorra amb un parell de tirs desviats de Bover i Carlos Martínez, i els locals van respondre amb un altre de Sergi García que va sortir per sobre del travesser. Però quan semblava que l’Albacete anava a fer un pas endavant, el que va acabar arribant va ser el 2-1 gràcies a una espectacular rematada d’Álex Pastor després d’una centrada lateral d’Hector Hevel. Els tricolors van intentar contemporitzar i defensar-se amb la pilota, però sense deixar de mirar endavant a la recerca d’un tercer gol que donés també l’average als locals, però l’Albacete no volia dir tampoc l’última paraula, i va anar cap amunt amb més cor que cap. Bover va tenir a les seves botes el tercer amb un tir llunyà que va sortir fregant la creueta, i també va tenir l’oportunitat David Martín amb un parell d’ocasions que va treure Bernabé amb el cos. Però tant insistir-hi, el tercer va acabar arribant amb un cop de cap d’Hector Hevel que va desfermar, si és que no ho estava prou, la bogeria en un Estadi Nacional ple fins a la bandera en el qual ahir va ser més que la victòria amb la comunió entre l’equip i la graderia, i amb uns ambients vistos poques vegades en un partit de futbol al Principat.

El que semblava més difícil ja està fet, i ara queden tres partits que són tres finals més perquè s’acabi d’aconseguir el somni de l’ascens.

“ÉS UN DIA MACO QUE COSTARÀ D'OBLIDAR”

Eder Sarabia, el tècnic de l'FC Andorrava arribar cofoi a la sala de premsa després del triomf del seu equip i va manifestar que “era important guanyar, fer-ho com ho hem fet, i amb tot el que s’ha viscut a l’estadi”, i va afegir que “el que venim fent, el creixement que té aquest club és espectacular”. Per últim, el tècnic va cloure que “ho he gaudit molt, ha estat un dia molt maco que a Andorra costarà molt d’oblidar”, i va afegir que “és molt bonic que es generi afició”.

GERARD PIQUÉ ES REUNEIX AMB SÍLVIA RIVA I JUSTO RUIZ

Gerard Piqué va reunir-se amb la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, i el secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz, al descans del duel contra l’Albacete, amb el rerefons de les reformes necessàries a l’Estadi perquè pugui jugar-hi l’equip. A la trobada, també van ser presents el president del club, Ferran Vilaseca, Francesc Destrée i Higini Cierco.

Rubén Bover celebra l'1-1.

Sortida de la reunió.

tracking