Ciclisme

La Vuelta podria tornar el 2023

Amb les converses obertes, l’entesa està sent molt fluïda i la voluntat de les parts és que sigui així

Inauguració d'una escultura ciclsita a la Colla de Beixalís.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tot i que encara no es pot fer una afirmació rotunda ni assegurar res, la tendència i les voluntats fan pensar que l’any 2023 la Vuelta tornarà a Andorra. Cap dels interessats ho va negar ni amagar i tenint en compte que l’entesa és molt bona i que les converses han estat sempre obertes, la gran cursa espanyola per etapes tornarà a territori andorrà l’any vinent si no hi ha un canvi de plans de 180 graus.

El director de la Vuelta, Javier Guillén, va estar present ahir al punt més alt de la collada de Beixalís, en la inauguració d’una escultura en homenatge als ciclistes. El mandatari d’Unipublic va obrir de bat a bat les portes a la tornada de la Vuelta al país. “Estem treballant, tenint converses i soc molt optimista perquè la vocació de la cursa és tornar el més aviat possible a Andorra”. L’any 2023 la cursa surt des de Barcelona i encara que fos per proximitat geogràfica “es pot donar fàcilment l’opció” que vingui al Principat, tal com va reconèixer Guillén. “Per mi no serà que torni aviat i crec que per al Govern andorrà, tampoc”, va afegir el director de la Vuelta. “La nostra voluntat de fer molts quilòmetres a Andorra existeix.” Tot està obert i sembla que l’adjudicació d’una o dues etapes de la Vuelta del 2023 és qüestió de temps.

TORRES VEU "COMPTABLE" EL PROJECTE D'ENCAMP AMB EL MULTIFUNCIONAL

El ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres, va assegurar que el complex que l’FC Andorra té previst realitzar a Prada de Moles i el projecte de construir un espai multifuncional a Andorra la Vella són “compatibles” i que “no han de tenir cap afectació”. En aquest sentit, el ministre va afegir que “no he vist el projecte que està pensat per a Encamp”, però subratlla que “no va en contra de la idea del Govern de fer el seu edifici multifuncional i no hi posaria cap impediment”. Per part seva, la cònsol major encampadana, Laura Mas, va insistir que “estem en fase d’estudi de l’oferta [de l’FC Andorra]” i que el comú “no ha descartat l’adjudicació”. A més, va comentar que “no hi ha cap mena d’incompatibilitat amb el projecte del Govern i el comú de la capital”. Pel que fa a la inauguració de l’escultura ciclista que ahir va tenir lloc al punt més alt de la collada de Beixalís, Mas va explicar que d’alguna manera l’estructura ve a “consolidar un altre port més a la parròquia, el port d’Envalira, els Cortals i Beixalís. Tres ports molt importants, amb una duresa notable i que acostumen a tenir protagonisme a la Vuelta i al Tour”. De fet, Sepp Kuss, ciclista resident del Jumbo-Visma, va assolir un triomf d’etapa a Beixalís en la darrera visita del Tour de França a Andorra, el 2021.

Inauguració d'una escultura ciclsita a la Colla de Beixalís.

El ministre Jordi Torres i la cònsol d'Encamp, Laura Mas, fent-se una selfie, ahir.

Inauguració d'una escultura ciclsita a la Colla de Beixalís.

tracking