La candidatura del Mundial del 2027 aposta per la sostenibilitat

L’acord d’intencions amb FEDA certifica l’ús d’energia el cent per cent renovable

David Hidalgo, director general de la candidatura, amb Imma Jiménez, de FEDA.ERIC ROSSELL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La candidatura del Campionat del Món Andorra 2027 va firmar ahir un acord d’intencions amb FEDA per dur a terme accions sostenibles durant la competició si finalment la FIS atorga al Principat la celebració del campionat d’esquí d’alpí. El document certifica l’ús d’energia el cent per cent renovable, la instal·lació de carregadors elèctrics, la promoció de l’aplicació Mou_T_B i la compensació d’emissions de diòxid de carboni que es generin, a través d’un projecte interpirinenc en què puguin participar empreses del país. Tanmateix, es preveu la utilització de llançadores elèctriques o híbrides per fer d’enllaç en els trajectes entre els hotels i la zona de competició.

La candidatura també va presentar el pla director de sostenibilitat i de protecció del medi ambient d’Andorra 2027, “alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible 2030 de les Nacions Unides”, va assenyalar la candidatura en un comunicat.

El director general de la candidatura Andorra 2027 i de Grandvalira Ensisa, David Hidalgo, va explicar en la presentació dels dos documents que s’han aprofitat les finals de la Copa d’Europa i s’aprofitaran també les finals de la Copa del Món de l’any vinent per posar a prova algunes de les accions que preveu l’acord. Hidalgo va defensar que un dels objectius és “la reducció dels impactes ambientals negatius, a la vegada que augmentar els impactes socials positius”.

tracking