La federació aspira a tot de cara al futur

Ha elaborat un pla amb 15 corredors i el Mundial del 2024 a Pal Arinsal com a principal objectiu

Presentació dels equips de la FAC a la Massana.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Federació Andorrana de Ciclisme (FAC) va presentar ahir un ambiciós pla de futur que té com a objectiu principal el Campionat del Món de Vallnord-Pal Arinsal del 2024, així com els Jocs dels Petits Estats d’Andorra 2025. La junta presidida per Gerard Riart i que té Ivan Vila com a responsable esportiu comptarà amb un equip de 15 ciclistes entre les modalitats de ruta, BTT (tant descens com cross-country olímpic) i la novetat d’aquesta temporada, l’enduro.

El president de la federació, Gerard Riart, va assenyalar que “fa molts anys que treballem i molts dels corredors venen de les escoles”, i va agregar que “cada cop estan en un nivell més alt i l’objectiu és poder estar cada any una mica més amunt i poder somiar d’estar al més amunt possible a les curses internacionals”. El responsable esportiu, Ivan Vila, va explicar durant la presentació que “quan vam saber que el Mundial del 2024 seria a Vallnord vam intentar fer un programa amb un màxim de garanties, i que també ens serveixi per als Jocs dels Petits Estats del 2025”, i va afegir que “per enguany, el gran objectiu serà la Copa del Món de Pal Arinsal, però una part dels joves no podran córrer encara fins al Campionat del Món del 2024”.

Una de les novetats d’enguany serà la creació de la secció d’enduro després dels bons resultats d’Àlex Iscla l’any passat. El ciclista també ho compaginarà amb les proves de descens de BTT i va manifestar que “serà el primer any en descens i crec que ho puc fer bé perquè és similar a l’enduro”. També ho compaginarà Arnau Graslaub, que va destacar que “la temporada pinta increïblement, estic entrenant moltíssim i tinc moltes ganes de disputar la propera cursa”. Una altra de les novetats serà la de Xavi Jové, que aparca el triatló i se centra en la BTT i va declarar que està “molt content”.

tracking