El VPC es proclama campió (15-10)

Les tricolors capgiren a la segona part el duel contra les barcelonines i s’enduen també l’ascens

El VPC es proclama campió (15-10)Marc Basco

El VPC femení va proclamar-se campió de Primera Catalana després de superar per 15-10 el CEU a l’Estadi Nacional en un duel patit que es va acabar decidint a la segona meitat, i que va suposar també l’ascens a Divisió d’Honor catalana. El 3-0 inicial amb un xut de Xènia Torres al primer minut feia presagiar un duel molt més plàcid per a les tricolors, però les visitants van imposar el seu físic, i van aprofitar també algunes imprecisions del VPC per capgirar el duel amb un assaig a l’equador de la primera meitat, i un tir a pals just abans del descans per enviar el duel 3-10 als vestidors. A la represa, però, un assaig de Paula Calvo al segon minut, sense transformació posterior, va ajustar encara més el duel amb el 8-10.

Les visitants estaven físicament millor, però les noies de Dani Raya no van defallir i un assaig de Paula Domínguez amb transformació posterior de Xènia Torres a l’equador de la segona meitat va situar el 15-10 al marcador. Les tricolors van saber jugar intel·ligentment el tram final i, no sense tensió i patiment, van mantenir el marcador i van certificar el títol i l’ascens davant d’un Estadi Nacional entregat.

El tècnic tricolor, Dani Raya, va manifestar després del partit que “sabíem el joc que faria el CEU amb una davantera potent i melés contundents” i va afegir que “no ha estat el nostre millor partit, però es queda la victòria, és un grup molt envejable que sempre treballa i se supera, i això és el resultat de la feina ben feta”. Per la seva banda, la capitana Nadia Olm va declarar que “hem patit molt fins a l’últim minut, però hem posat ganes i actitud, i al final el resultat és el que compta” i va cloure que “hem patit però ha valgut la pena”.

La ministra de Cultura i Esports Sílvia Riva va entregar el trofeu de campiones al VPC.