El VPC perd al camp del Verfeil i acaba la primera fase com a quart (15-13)

Després de dues victòries seguides, l’equip andorrà cedeix en el darrer partit de la lliga regular

El VPC Andorra, que va perdre al camp del Verfeilloise, en un partit anterior.Angel Cavicchiolo

El VPC Andorra va caure al Stade Gabriel Dandrieu davant l’US Verfeilloise per 15 a 13, en el partit que va tancar la fase regular del Campionat d’Honor d’Occitània i que significava acabar de definir les posicions de cara a les fases d’ascens. L’enfrontament, en què les defenses es van imposar clarament als atacs, va significar també l’adeu de Sebastián Barrera, que torna a l’Argentina.

Els dos equips arribaven empatats a 40 punts, tot i que el conjunt de Verfeil manté un partit menys. El partit va ser dur, aspre i amb moltes interrupcions. Al descans es va arribar amb un 10-7 favorable a l’equip francès que, tot i aconseguir dos assajos, no va poder ampliar el marcador amb les dues transformacions posteriors. Sí que ho va fer el VPC amb un assaig i una transformació de Barrera que van atorgar els set punts. El VPC, però, no va aconseguir remuntar el marcador a la represa. Peyre del Verfeil va posar el 15-7 parcial i en poc més de cinc minuts dues penalitats que va convertir Sebas Barrera van col·locar el 15-13 definitiu, resultat amb què es va arribar a la finalització del partit.

Un cop finalitzada la primera fase del campionat d’Honor d’Occitània, el Racing Club Salvetat Plaisance, amb 58 punts, com a guanyador de la lliga regular ha aconseguit l’ascens directe a Federal 3. El rival d’ahir del VPC, l’US Verfeilloise Sect Rugby, ha acabat segon i amb el factor camp a favor amb 43 punts, el Rodez Rugby ha finalitzat tercer amb 42 i el VPC, quart amb 40.

L’equip de Jonathan Xepi Garcia coneixerà avui mateix el seu rival a la primera eliminatòria de les fases d'ascens, que es disputaran a partit únic el pròxim diumenge 10 d'abril. Primer escull per al quinze andorrà.