Olm afronta el final de temporada amb opcions de podi

El jove esquiador de la FAM afrontarà a Flaine la darrera cita de la temporada amb opcions de fer podi a la general

Oriol Olm, que ha fet una temporada sensacional, en una de les darreres proves, la Marmotta Trophy, a Val Martello (Itàlia.)FAM

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Ja fa un temps que tot i els seus 18 anys els focus apunten cap a Oriol Olm. El jove esquiador andorrà està protagonitzant una temporada fantàstica i es troba, amb una sola Copa del Món sub 23 d’esquí de muntanya pendent de restar al calendari, la de Flaine (França) del 6 al 9 d’abril, al llindar de posar el millor dels fermalls.

Olm és quart a la classificació overall, la que recull la suma de les tres modalitats –esprint, individual i vertical– amb 550 punts, només per sota dels grans dominadors del circuit, els germans Robin i Thomas Bussard, de Suïssa, i el francès Anselme Damevin. Tot i que és realment complicat, l’andorrà té opcions reals de pujar al podi. “L’overall és molt difícil i no mirem aquesta classificació. Hi ha interès i ganes d’estar com més amunt millor, però preferim anar cursa a cursa”, explica el tècnic de la FAM, Xavi Capdevila. A la classificació de l’esprint, Olm és tercer i és allà on té totes les opcions per acabar pujant al podi al final de la Copa del Món i, fins i tot, finalitzar segon. A la individual és setè amb 220 punts i a la vertical, sisè. “És difícil fer travesses i cada prova és un món. Quan s’acabin ja mirarem la general, mentrestant no ens capfiquem gaire”, afegeix Capdevila.

Tres proves a Flaine

Olm abaixarà el teló de la temporada fent les tres disciplines a les finals de Copa del Món de Flaine. El jove andorrà afronta la darrera cita amb tranquil·litat i amb ambició, però sense voler fer volar coloms. “Mai em marco cap objectiu. Vull estar davant, donar guerra i la posició final és el menys important”, assegura. Ara bé, situat al quart lloc de la classificació overall Olm reconeix que “evidentment m’agradaria acabar pujant al podi”, tot i recordar que “l’any que ve encara sóc júnior i ja pensarem en podis, encara estic en un moment de recollir experiència”. Aquesta reflexió, potser, va ser més amb la boca petita, perquè la seva energia i les ganes amb què es mostra durant el curs fa que afegeixi que “a Flaine el que buscaré és repetir el que hem fet aquest any, això és clar, o sigui poder repetir un podi”. El jove esquiador insisteix en que “de debò, l’overall queda en un segon terme”, tot i puntualitzar que la possibilitat “està en un raconet dels meus pensaments”. La sorprenent temporada d’Olm ha superat les seves expectatives i subratlla que “al principi em vaig marcar fer un Top 5 com a resultat màxim i, evidentment, un podi era un somni”. “N’he aconseguit fer dos i no puc demanar més”, comenta amb satisfacció. L’atleta apunta que “tampoc esperava estar sempre al davant i sí que és cert que he anat de menys a més durant l’any i acabaré en molt bona forma la temporada”.

A l’hora de plantejar en quina modalitat pot centrar els esforços Olm, el tècnic, Xavi Capdevila, recorda que el jove esquiador “és bo en les tres modalitats. Darrerament l’esprint és la que se li dona millor, tot i que la individual és la seva favorita”. En aquest sentit deixa clar que “encara té coses per millorar, és molt jove i no és moment per especialitzar-se en cap de les tres modalitats”. El que sí que és innegable és que Olm “ha estat molt regular durant la temporada i des de l’equip i la federació estem molt contents pel compromís i seriositat que ha mostrat tot l’any. Només podem dir coses bones de l’Ori”, destaca Capdevila. I és que dos tercers llocs, un cinquè, tres setens i una onzena posició en les nou proves disputades fins ara és una trajectòria que, passi el que passi, mereix un grapat d’aplaudiments.

tracking