Gina del Rio finalitza 24a i Quim Grioche, 45è, a Vuokatti

Íria Medina va ser 17a i Lluís Torres, 43è, a la prova d’eslàlom en esquí alpí

Gina del Rio, en un moment de la cursa de 'cross-country', ahir.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Festival Olímpic d’Hivern de la Joventut Europea (FOJE) de Vuokatti (Finlàndia) va viure ahir una intensa segona jornada per als esportistes andorrans del grup EEBE, desplaçats a Finlàndia.

En les curses de fons es van disputar la modalitat clàssica per a homes i dones. En dones, Gina del Rio va finalitzar en la 24a posició amb 15’46”2 en els 5 quilòmetres de cursa. L’andorrana va acabar a 1’21”3 de la guanyadora, la italiana Iris Pinter, que es va imposar amb 14’24”9. Per la seva part, Quim Grioche, en la cursa d’homes de 7,5 quilòmetres, va acabar en la 45a posició amb 22’24”1, a 2’44”1 del vencedor, el finlandès Niko Anttola (19’40”0). Del Rio i Grioche tenen avui jornada de descans i tornaran a competir demà, a les curses esprint. El tècnic de l’EEBE, Xabier del Val, va explicar que després de les bones actuacions de dilluns, sobretot el quart lloc de Gina del Rio en els 7,5 quilòmetres estil patinador, el resultat d’ahir “sembla poc, però estem contents perquè són carreres bastant bones. Els dos [Del Rio i Grioche] estaven cansats perquè la cursa d’ahir [per dilluns] va ser de tarda i avui [per ahir] ha estat de matí”. Per a Del Val, els dos esquiadors andorrans “han notat el fet d’encadenar els dos esforços”. El tècnic va seguir analitzant i va apuntar que la de Gina del Rio “és una cursa en la línia que ha fet aquest hivern, així que està molt bé. Demà [per avui] és dia de descans per preparar la cursa de dijous, que serà l’última i on haurem de donar-ho tot”, va cloure.

D’altra banda, i pel que fa a l’esquí alpí, ahir van entrar en acció Lluís Torres i Íria Medina, i ho van fer en la cursa d’eslàlom. En la categoria masculina, Torres va acabar en la 43a plaça amb un temps d’1’37”94, a 8”39 del guanyador, el finlandès Erik Saravuo, amb 1’29”55. En categoria femenina, Medina va ser 17a amb 1’33”23, a 4”49 de la vencedora, la finlandesa Rosa Pohjolainen (1’28”74). Avui serà el torn de les qualis d’eslàlom per als dos esquiadors andorrans.

tracking