Hidalgo creu que Andorra 2027 ja és una opció real

El director de la candidatura, David Hidalgo, considera que Andorra 2027 ha passat de ser una il·lusió a ser una opció

El director general d'Andorra 2027, David Hidalgo, durant una roda de premsa.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

“Fa un any teníem il·lusions i ara tenim opcions”, aquestes van ser les impressions del director de la candidatura Andorra 2027 per acollir el Campionat del Món d’esquí alpí, David Hidalgo, a poc més de dos mesos perquè es decideixi quina és la seu del Mundial. A més, va afegir que “crec que el favorit és Crans Montana (Suïssa), per la influència i trajectòria, però que si arribem a les últimes rondes de votació podem tenir opcions”. Durant el congrés de la FIS a final de maig (encara amb seu per determinar), Andorra i la resta de candidatures exposaran la seva proposta i després els 16 membres del consell de la FIS triaran la seu mitjançant el sistema de votació olímpic, en què s’elimina l’opció menys votada de cada ronda a no ser que una de les candidates obtingui la majoria absoluta. La gran feina de cara al Mundial ja està feta i l’organització de les finals de la Copa d’Europa durant tota la setmana passada a Soldeu i el Tarter n’és el gran exemple, però Hidalgo va admetre que ara s’ha de fer la feina dels despatxos i “contactar amb els països que tenen dret a vot, conèixer les seves motivacions i intentar donar-los resposta dins de les nostres possibi­litats”.

Més enllà de l’aspecte esportiu, amb la pista Avet com a joia de la corona, “una de les millors de gegant a tot el circuit mundial”, per Hidalgo la candidatura del Principat té com a punt fort també “la gran força de ser una candidatura de país i no d’una estació o d’una regió”, a més del fet de ser “un país a peu de pista que pot oferir complements a l’esquí, així com els conceptes de modernitat o sostenibilitat”. En el mateix sentit, el gerent de la FAE, Carles Visa, va destacar que “tenim un entorn i un país únic, i espero que això ens faci guanyar la candidatura”, i va agregar que “crec que som únics en l’aspecte organitzatiu perquè anem tots junts en cerca del mateix objectiu i això és un factor molt important i diferencial”.

Però l’últim gran aval de cara a la decisió final també serà l’organització de les finals de la Copa d’Europa durant la setmana passada, on tot i les circumstàncies, especialment en l’aspecte meteorològic, es van poder salvar totes les proves tècniques, i fins i tot l’entrenament masculí de descens després de la presència d’un centenar de persones trepitjant la pista Àliga manualment per tal de poder-la condicionar. En aquest sentit, David Hidalgo va manifestar que “hem demostrat que quan tot brilla i va bé és fantàstic, tanmateix, ara també hem demostrat que quan les coses es torcen també hi som”. Per últim, un altre dels arguments de cara a la votació serà l’aspecte esportiu, ja que el responsable de la candidatura va admetre que “la FIS sempre ens deia que ho fèiem molt bé com a organitzadors, però que ens faltava un referent esportiu, i ara ja el tenim amb el Joan Verdú”.

VALORACIÓ POSITIVA DE LES FINALS

Més enllà de la candidatura per al Campionat del Món, des de l’organització van fer una valoració positiva de la celebració de les finals de la Copa d’Europa al sectors de Soldeu i el Tarter durant la setmana passada. En total, més de 1.300 persones van participar-hi directament o indirectament entre staff, voluntaris, corredors, equips, professionals de la comunicació i família esportiva, amb 200 esquiadors de 19 països, 110 periodistes, 95 treballadors de Grandvalira, 27 pisters o 190 voluntaris. Precisament el director de cursa, Santi López, va voler donar un agraïment a aquest últim col·lectiu, “sense el qual aquestes finals no haurien estat possibles”. A més, va destacar l’esperit de l’equip tècnic, i va assenyalar que “tot i les condicions no hem abaixat mai els braços i hem aconseguit l'impossible, com poder fer l’entrenament de descens masculí, i les males condicions, en lloc de deprimir-nos, ens feien treballar més, i això ens posiciona des del punt de vista dels equips, que han vist que ho hem donat tot i en són conscients perquè es passen l’any donant voltes pel món”.

A més de l’hipotètic Mundial el 2027, la cita continental servirà de cara a les finals de la Copa del Món del 13 al 19 de març de l’any vinent, i Hidalgo va assegurar que “hem pogut testar coses com el nou ski room al pàrquing Avet, que ha tingut un feedback excel·lent”.

tracking