Del Rio, a tocar de la medalla a Vuokatti

La fondista acaba quarta i es queda a un segon del podi als 7,5 quilòmetres estil patinador

Gina del Rio durant la cursa celebrada ahir a Finlàndia.Vuokattisport / lorucreative

Gina del Rio va estrenar-se al FOJE (Festival Olímpic d’Hivern de la Joventut Europea) de Vuokatti, a Finlàndia, amb una gran quarta posició que va deixar-la a només un segon de les medalles en la prova de 7,5 quilòmetres estil patinador d’esquí de fons. La fondista va completar el recorregut amb un temps de 21’39”2, a 52”3 de la guanyadora, la sueca Lisa Eriksson, que va imposar-se a la seva compatriota Tove Eriksson, mentre que Del Rio va acabar a només un segon de la italiana Nadine Laurent, que va endur-se la medalla de bronze.

Després de la prova, l’esquiadora va manifestar que “la veritat és que ha sigut una cursa bastant dura, però amb bones sensacions”, i va afegir que “al final he quedat quarta, és una llàstima no haver pogut estar al podi, però estic molt contenta”. Per últim, va cloure que “els esquís i tot ha anat molt bé, vam estar treballant bastant la tècnica en aquest circuit, així que estic molt satisfeta”. De la seva banda, el tècnic Xabier del Val va destacar que “estem molt, molt contents amb la cursa de la Gina, que ha acabat quarta a un segon del podi”, i va agregar que “fa una mica de llàstima per aquest segon, però ha fet un carrerón i estem supercontents en una prova en què tot ha sortit perfecte”.

L’altre representant andorrà que va competir ahir va ser Quim Grioche, que va ser 34è als 10 quilòmetres estil patinador després d’acabar amb un temps de 23”23”6, a 2’14” del vencedor, el finlandès Niko Anttola. El tècnic Xabier del Val va manifestar que “després d’haver tingut males sensacions la setmana passada a les curses OPA, i després del Mundial júnior on no van sortir gaire bé les curses, estem contents perquè ha esquiat molt bé”.

Del Rio i Grioche corren avui la segona cursa, els 5 i 7,5 quilòmetres clàssics, i avui també arribarà l’estrena dels competidors en esquí alpí, Íria Medina i Lluís Torres, que participaran a l’eslàlom. Tots quatre formen part del Programa EEBE (Esquí Estudi Batxillerat Esportiu).

TRES PODIS DE L'ANDORRA FREESTYLE CLUB A BAQUEIRA BERET

Els integrants de l’Andorra Freestyle Club van aconseguir tres podis al Campionat d’Espanya de freestyle celebrat el cap de setmana passat a Baqueira Beret. Diane Maharavo va aconseguir ser segona a la prova d’esquí, la mateixa posició que va aconseguir Èlia Pasquet en la competició de surf de neu. L’altre metall va ser per a Nerea Fernández, tercera a la competició de surf de neu. Pel que fa als competidors masculins, Nahuel Tagliaferro, quart en surf de neu, va ser qui va quedar-se més a prop del podi, mentre que Limay Tagliaferro va ser sisè. En esquí, Teo García va acabar setè i Henry O’Meara, vuitè.