El colombià Nairo Quintana s'instal·la a Andorra

El corredor colombià de l’equip Arkéa Samsic amplia la llista de ciclistes professionals residents a Andorra

Nairo Quintana a l'arribada dels Cortals d'Encamp a la Vuelta a Espanya del 2019.PHOTOGOMEZSPORT / Luis Ángel GÓmez

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El gran pilot del món del ciclisme segueix triant Andorra per establir la seva residència i un dels últims ciclistes que ha decidit passar a viure al país és Nairo Quintana. El colombià corre atualment a l’equip gal Arkéa Samsic, després de la seva etapa a les files del conjunt Movistar, on va guanyar un Giro d’Itàlia i una Vuelta a Espanya, a més de quatre podis més en grans voltes per etapes, i va canviar el Principat de Mònaco, on residia anteriorment durant la temporada de curses, per Andorra. Des de fa unes setmanes s’ha pogut veure el corredor pel país, ja no només entrenant, sinó també fent-hi vida, i fins i tot va reunir-se amb el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, tal com va explicar el membre de l’executiu a les seves xarxes socials, on va adjuntar unes fotografies amb Quintana. I és que més enllà del seu paper com a ciclista professional, el colombià també s’està endintsant en el món empresarial des de fa anys, amb peces de roba esportiva, organització de curses o l’entitat Los verdaderos capos de Colombia, per ajudar econòmicament l’esport infantil del seu país.

Aquesta no serà l’única incorporació de corredors professionals al país aquest any, ja que fonts federatives van explicar al Diari que hi ha hagut un increment respecte a l’any anterior i la xifra serà propera al centenar. Joaquim Purito Rodríguez va ser el primer a arribar i el 2021 gairebé una vuitantena de ciclistes professionals corrien amb llicència andorrana, entre els quals el campió del món, Julian Alaphilippe, Enric Mas, Sepp Kuss o els germans Simon i Adam Yates.

EL RESIDENT RUS PAVEL SIVAKOV RENUNCIA A LA NACIONALITAT

El resident de l’equip Ineos Pavel Sivakov va renunciar a la nacionalitat russa i passarà a competir com a francès amb efectes immediats. El corredor havia mostrat la setmana passada la seva posició contrària a la invasió sobre Ucraïna del seu país i l’UCI (Unió Ciclista Internacional) va confirmar ahir que s’havien completat els tràmits per començar a córrer com a gal. Sivakov va néixer a San Donà di Piave (Itàlia) fa 24 anys, però va traslladar-se a l’Alta Garona quan era un nen amb els pares. El corredor va explicar que “a França vaig créixer, educar-me i em vaig enamorar del ciclisme”, i va afegir que “feia temps que volia convertir-me en francès i em vaig inscriure a l’UCI, però veient el que està passant he volgut accelerar la situació”.

tracking