x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Futbol

Puyol s'instal·la a Andorra

L’exfutbolista de l’FC Barcelona ha muntat una empresa dedicada a la representació de jugadors d’alt nivell
Carles Puyol va visitar fa unes setmanes la Borda Xixerella, tot just acabat de mudar-se al país.

Carles Puyol va visitar fa unes setmanes la Borda Xixerella, tot just acabat de mudar-se al país.

Carles Puyol va visitar fa unes setmanes la Borda Xixerella, tot just acabat de mudar-se al país.

BORDA XIXERELLA
Actualitzada 08/02/2022 a les 11:03
L’excapità i un dels símbols de l’FC Barcelona de l’època més llorejada, Carles Puyol, ha fixat la residència a Andorra des de fa aproximadament tres setmanes. La tramitació del permís s’ha realitzat per mitjà del procés d’inversió estrangera, des del moment que Puyol ha muntat una empresa de representació de futbolistes d’alt nivell. L’exdefensa, de 43 anys, s’ha traslladat a Andorra amb les dues filles i amb la dona, Vanesa Lorenzo, i han fixat la residència a la parròquia de la Massana. La parella del mite blaugrana és exmodel d’elit, ara retirada de la primera línia, i actualment és empresària en el món de la moda. A més, ha escrit dos llibres i és molt activa a les xarxes socials.

L’activitat professional de Puyol ha seguit un camí oposat a les figures del seu nivell que han optat per convertir-se en entrenadors des que van penjar les botes. Una alternativa que va descartar des del primer moment. Ara bé, va deixar la porta oberta a incorporar-se l’organigrama esportiu de l’FC Barcelona i durant uns mesos en va formar part com a ajudant de la secretaria tècnica que liderava Andoni Zubizarreta la temporada 2014-2015. La inestabilitat en l’àmbit directiu que regnava al Barça va arrossegar Zubizarreta i Puyol va decidir poc després renunciar al càrrec. Des d’aquell moment es va centrar en la representació de futbolistes de primer nivell a través de l’empresa que va muntar amb el també exjugador del Barça i l’Espanyol Ivan de la Peña, i amb el seu advocat de sempre i home de confiança, Ramón Sostres. L’any 2018, però, l’excapità va decidir abandonar la representació de jugadors i l’empresa, redirigir el seu futur professional i dedicar més temps a la tasca d’ambaixador de LaLiga i de la UEFA. Ara bé, no es pot descartar que els plans professionals de Puyol es podrien veure trastocats amb l’arribada de Xavi Hernández a la banqueta del Barça, que l’estaria temptant per liderar la secretaria tècnica. En qualsevol cas, sembla clar que Andorra s’ha convertit darrerament en un pol d’atracció per a futbolistes que van militar o militen a les files del club català. L’argentí Javier Saviola va fitxar per un equip de futbol sala quan va decidir traslladar-se al país, el Sideco Encamp, amb el qual ja ha guanyat algunes lligues. Leo Messi va comprar el juny de l’any passat l’emblemàtic hotel Canut per sis milions d’euros, i s’integrarà a la cadena de la seva propietat, MIM Hotels, que disposa de cinc establiments que gestionen el Grup Majestic. Les obres de reforma del que serà el futur hotel MIM Andorra ja han començat. Finalment i el que més transcendència tindrà per al Principat és la compra de l’FC Andorra per part de Gerard Piqué, que va assegurar el dia de la presentació que l’objectiu és que l’equip arribi a disputar la Champions League. Ara per ara lluita per pujar a la segona divisió de la Lliga espanyola, però el que ja ha aconseguit és que es construeixi un macrocomplex esportiu a Encamp, on hi té la seu. En espera que el nou estadi estigui acabat, l’Andorra juga al Nacional des de l’inici de la temporada, on comparteix el camp amb el rugbi, fet que va generar un intens estira-i-arronsa per fixar els terminis de la cohabitació.
 
PERFIL
Carles Puyol, a Roma 2009.Un dels futbolistes amb més títols

Carles Puyol va anunciar la retirada esportiva amb 36 anys, el 15 de juny del 2014, després de 15 temporades com a professional, sempre lligat al club blaugrana. L’excapità va jugar 593 partits oficials amb el Barça, una xifra a la que, curiosament, va arribar diumenge contra l’Atlètic de Madrid Gerard Piqué, el propietari de l’FC Andorra. Puyol va conquerir 21 títols (6 Lligues, 3 Champions, 2 Copes del Rei, 2 Supercopes d’Europa, 6 Supercopes d’Espanya i 2 Mundials de Clubs). Amb la selecció espanyola en va jugar 100 amb el Mundial del 2010, l’Eurocopa del 2008 i la medalla de plata olímpica a Sydney com a màxims trofeus.
L’exfutbolista ha tingut sempre una especial tirada per Andorra i ja visitava el país amb freqüència durant la seva etapa en actiu. De fet, abans de mudar-se al gener a l’actual residència massanenca i mentre deixaven enllestit el trasllat definitiu, Puyol i la seva família van estar vivint uns dies en un hotel del Principat.
Veure’n més
40
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts