Empat contra els elements (0-0)

L’Andorra, amb deu des del minut 23 i dos lesionats, iguala 0-0 contra el Costa Brava

Els jugadors protesten una possible vermella de l'UE Costa Brava.Fernando Galindo

L’FC Andorra va tancar la primera volta del campionat amb un empat sense gols conta l’UE Costa Brava en un duel marcat per l’expulsió de Roger Riera al minut 23 del partit, que no va permetre que els tricolors poguessin fer el seu joc habitual davant d’un rival molt ben tancat al darrere i plantat amb una defensa de cinc. Les notícies negatives, més enllà del resultat, van venir en forma de lesió, ja que tant Marc Pedraza com Carlos Martínez van haver de deixar el terreny de joc amb problemes físics. Tot i l’empat, els del Principat tancaran la jornada tercers.

Eder Sarabia va sorprendre d’inici sacsejant l’onze inicial i deixant a la banqueta titulars habituals com Ratti, Bover o Carlos Martínez, però, tot i això, l’equip va seguir el guió habitual, dominant la pilota des de l’inici i buscant superioritats i profunditat per posar en perill la porteria del conjunt gironí, mentre que el Costa Brava buscava sorprendre a la contra, i a punt va estar així de fer el 0-1 amb una acció de Cala que Josele va enviar a córner, i posteriorment amb una falta directa de Galindo. Els tricolors només van apropar-se amb perill amb una falta llunyana servida per Riverola, i el partit va complicar-se amb la vermella directa a Riera al minut 23 (havia entrat al 15 per lesió de Pedraza) que va deixar els locals amb un menys. L’FC Andorra semblava perdut, però, a poc a poc, es va anar refent i Marc Fernández va tenir el primer al 37 en una acció que la defensa va enviar a córner. Precisament l’extrem català va tenir-ne una altra per marcar, però el marcador ja no es va moure abans del descans.

A la represa, els tricolors van fer un pas endavant a la cerca de la victòria i Sarabia va moure la banqueta buscant homes frescos per intentar avançar-se, però el Costa Brava no va quedar-se enrere i va tenir el 0-1 amb un tir d’Álvaro que Josele va atrapar en dos temps. L’àrbitre hauria pogut expulsar Perone en una jugada idèntica a la de Riera, però l’àrbitre va considerar que la falta sobre Manu Nieto només mereixia groga, i això va encendre els ànims del públic (poc, ahir, en un ambient fred a l’Estadi Nacional) i del cos tècnic i la plantilla tricolors, que van recriminar l’acció a Gorka Etayo. Els tricolors van anar a la recerca del gol fins al final, però el marcador no es va moure i els homes de Sarabia es van haver de conformar amb un punt, que, vistes les circumstàncies, va ser el mal pitjor en un dia per oblidar amb les lesions de dos homes importants com Pedraza i Carlos Martínez.

Els tricolors afronten ara una setmana amb una doble cita per arrencar la segona volta, ja que dimecres viatjaran a Tarragona per enfrontar-se al Nàstic, i dissabte l’equip d’Eder Sarabia rebrà l’Algesires a l’Estadi Nacional.

EL VESTIDOR

“Tinc sensacions contraposades amb l’empat”

Eder Sarabia, el tècnic de l'FC Andorra va assenyalar després del partit que “tinc sensacions contraposades amb l’empat, estic content amb l’esforç i el rigor, però queda la sensació que 11 contra 11 hauria sigut diferent”. A més, va afegir que “estic content per treure el punt amb rigor, però disgustats pels 10 minuts”.