natació

Clotet veu falta de transparència al COA

Des de la FAN no s’entenen els criteris per la diferència en l’import de les ajudes rebudes

Joan Clotet, a la redacció del Diari d'Andorra.DIARI D'ANDORRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Federació Andorrana de Natació, Joan Clotet, va lamentar la “falta de transparència” del COA (Comitè Olímpic Andorrà) amb relació a les quantitats atorgades a les beques de Solidaritat Olímpica. Dels sis esportistes que rebran l’ajuda del COI, tres tindran una assignació de 1.500 dòlars mensuals (Mònica Doria, Vicky Jiménez i Nahuel Carabaña), mentre que els altres tres beneficiaris rebran 1.000 dòlars al mes (Nàdia Tudó, Tomàs Lomero i Pol Moya).

Durant la roda de premsa de presentació de l’equip olímpic, el president del COA, Jaume Martí, va explicar que aquesta diferència es deu al fet que l’ens va decidir repartir l’assignació total de 7.500 dòlars mensuals entre els sis candidats a rebre la beca perquè tots poguessin tenir l’ajuda, ja que si no, només l’haurien pogut obtenir cinc esportistes i no pas sis com va passar finalment. En aquest sentit, Clotet va asse­nyalar que “no sabem quins han estat els criteris seguits per a la diferenciació d’imports entre uns esportistes i altres”, i va afegir que “totes les ajudes són benvingudes, però no pots fer el mateix tipus de preparació per als Jocs Olímpics de París del 2024 amb un import o l’altre”.

El president de la Federació Andorrana de Natació va mostrar-se també contrariat perquè “el COA ens ha enviat un comunicat de premsa igual que ha fet amb els mitjans, sense tenir la deferència amb un membre de ple dret del Comitè Olímpic Andorrà de contactar i explicar-nos quina ha estat la metodologia emprada per a la decisió i diferenciació”, i va cloure tot lamentant “la poca transparència que té el COA i la poca comunicació amb les federacions que en formen part”.

Més enllà d’aquestes queixes, el president de la FAN va mostrar la seva satisfacció perquè dos nedadors hagin obtingut la beca de Solidaritat Olímpica”.

tracking