Setè lloc d'Olm a la cursa individual de la Comapedrosa

El jove competidor hauria pogut aconseguir un Top-5 sub-20, però va rebre una sanció d’un minut

Oriol Olm, durant la cursa individual.PAL ARINSAL

Oriol Olm va finalitzar en setena posició a la cursa individual sub-20 de la Comapedrosa Andorra, la Copa del Món d’esquí de muntanya que se celebra aquest cap de setmana a Arinsal. El jove corredor de l’equip nacional hauria pogut aconseguir una actuació encara millor i acabar en cinquè lloc, però va ser sancionat pels jutges amb una penalització d’un minut per obrir-se la cremallera abans d’hora durant el canvi de pells. Olm va tancar la prova amb un registre d’1 h 42’45”, a sis minuts del vencedor de la prova, que va ser el francès Anselme Damevin. Els suïssos Thomas Bussard i Robin Bussard van completar el podi. Després de la prova, Olm va destacar que “he tingut bones sensacions, amb un ritme elevat a les pujades, i m’he sabut aferrar a la cinquena posició tot i perdre temps a les baixades”.

A la prova sènior masculina, el millor dels corredors de la selecció va ser Gerber Martín, que va acabar en 44è lloc amb un registre final de 2 h 04’07”, a 19 minuts del vencedor, l'italià Michele Boscacci. El podi el van completar el gal Xavier Gachet i el també transalpí Robert Antonioli. Pel que respecta a la resta de corredors de l’equip nacional, David Albós va ser 51è, David Pérez 52è, i Adrià Bartumeu 54è, mentre que Sergi Casabella va haver d’abandonar després de patir una caiguda.

Per últim, a la prova femenina, Andrea Sinfreu va cloure en 25a i última posició sènior i cinquena sub-23. L’esquiadora va acabar a 56 minuts de la vencedora, la francesa Axelle Gachet, acompanyada al podi per Tove Alexandersson i Emily Harrop.

La Comapedrosa Andorra viurà avui el punt final amb la disputa de la cursa vertical. La prova tindrà un total de 3,5 quilòmetres i un total de 720 metres de desnvivell positiu i la línia d’arribada estarà situada al Xalet Iglú, a 2.300 metres d’alçada. A les 9.00 hores arrencarà la cursa sub-20 femenina, a les 9.30 hores la sub-20 femenina i a les 10.10 hores la sènior femenina, mentre que la sènior masculina començarà a les 10.50 hores.

DENÚNCIA DEL PARC NATURAL DE L'ALT PIRINEU

El Parc Natural de l’Alt Pirineu va denunciar a les xarxes que la cursa de la Comapedrosa Andorra hauria envaït un tros del terreny d’aquest paratge natural i del municipi d’Alins. En un comentari a Instagram van denunciar que “esteu realitzant una part de la cursa en territori de Catalunya al Parc Natural de l’Alt Pirineu sense cap autorització a la qual esteu obligats per normativa catalana”.