DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Automobilisme

Àlex 'Sito' Español guanya la Copa d'Espanya de ral·lis de terra

Amb la segona posició a l’última de les curses certifica la victòria a la general del certamen
Àlex 'Sito' Español durant el Ral·li Reino de León.

FOTOESPORT
Actualitzada 07/12/2021 a les 12:04
Àlex Sito Español va proclamar-se campió de la Copa d’Espanya de ral·lis de terra (2RM) després d’acabar en segona posició al Ral·li Reino de León 2021. La competició va arrencar amb més dificultats de les previstes, ja que la nevada caiguda a terres castellanes va deixar la primera especial força complicada, però, tot i això, Sito i el seu copilot, Rogelio Peñate, van poder acabar tercers.

A la segona especial, les condicions tampoc eren bones, però en aquest cas va ser per culpa del fang, que va obligar fins i tot a neutralitzar una de les especials que hi havia programades al recorregut del ral·li. Tot i això, Sito i Peñate van aconseguir el millor temps de la jornada i van poder acostar-se a només vuit segons dels líders (Blach i Odriozola) a falta del tram d’exhibició que tancava el ral·li. En aquesta última especial, el pilot del Principat va preferir no arriscar i conformar-se amb la segona posició que li assegurava el títol de la Copa d’Espanya.

Després de la Cursa, Àlex Sito Español va manifestar que “estic molt satisfet pel primer títol aconseguit en un certamen nacional espanyol”. A més, el corredor del programa de joves pilots de l’ACA va destacar que “no era el nostre objectiu a principis de temporada, però el bon inici en els primers ral·lis va resultar decisiu”, i va cloure que “això va fer variar una mica l’agenda i finalitzar l’any amb un títol de campió d’Espanya. Sens dubte, molt content”.

EDGAR MONTELLÀ ES PROCLAMA CAMPIÓ DE CATALUNYA
Edgar Montellà va fer-se amb el títol del Campionat de Catalunya de muntanya després d’endur-se la victòria a la novena Pujada a Santa Maria Vilalba i Ullastrell - Memorial Lluís Costa amb més de dos segons de marge respecte als seus immediats perseguidors. Amb el triomf, Montellà va complir l’objectiu d’endur-se el títol i va manifestar que “estic molt satisfet del final de temporada que hem fet i que ens ha portat a complir els objectius que ens havíem marcat, i va cloure que “l’objectiu és continuar millorant i anar aconseguint alguns reptes que enguany se’ns han escapat”.

A la categoria de turismes, Gerard de la Casa va finalitzar en segona posició, només per darrere del pilot català resident al país, Jordi Gaig.