Bàsquet

Partit per reconnectar

El MoraBanc Andorra rep l’Obradoiro al Poliesportiu a la represa de la Lliga Endesa després de les finestres FIBA

Partit per reconnectar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Facturar unes finestres FIBA amb un peatge car, malauradament, s’ha convertit per al MoraBanc Andorra gairebé en la cançó de l’enfadós. Aquesta vegada, els compromisos internacionals han portat la greu lesió de David Jelinek, qui, amb un trencament dels lligaments del turmell, haurà d’estar tres mesos fora de combat. L’absència de DJ marca les hores prèvies de la represa de la Lliga Endesa aquesta tarda al Poliesportiu (18.00 hores) davant el Monbús Obradoiro. “Estem acostumats a això. Hem tingut moltes lesions d’aquests tipus, però és el que hi ha perquè plorar no serveix de res i hem de buscar alternatives”, va introduir, resignat, el tècnic, Ibon Navarro. A més, va afegir que “no podem fer res i els jugadors i els clubs ens trobem des de fa anys en una guerra entre institucions del bàsquet, ja ho sabem”.

L’entrenador tricolor va lamentar que la baixa de Jelinek “és molt mala notícia per a nosaltres, pel que fa a la pista, pel que significa per al grup i com el busquem en les situacions difícils”. En aquest sentit, Navarro va assegurar que l’equip “farà un pas endavant per trobar solucions, com ha fet altres vegades, i no val la pena lamentar-se”. Un partit, el d’avui contra l’Obradoiro, en què serà vital sortir endollats i amb els cinc sentits posats, pel perill existent de sortir massa freds després de l’aturada de la competició. “És un partit per reconnectar i és l’aspecte que més hem treballat aquesta setmana”, va reconèixer Ibon Navarro.

L’Obra també aterra amb quatre victòries a l’ACB i per superar-los Navarro té molt clara la recepta: “Serà molt important controlar el seu joc a camp obert perquè ara l’Obradoiro és capaç d’atacar ràpid i ja no és aquell equip que jugava sempre amb possessions llargues.” Per part seva, Nacho Llovet va destacar que “hem de fer un partit físic i intens per controlar el seu joc interior i intentar que no juguin còmodes”. L’ala-pivot va subratllar que “serà important controlar Birutis”, sens dubte un dels pals de paller de l’equip de Moncho Fernández, que també presentarà algunes baixes com Álex Suárez i Laurynas Beliauskas. El nou reforç temporer, Edgar Vicedo, podria tenir a Andorra els primers minuts amb la samarreta de l’equip gallec.

No hi haurà reforç

La baixa de Jelinek, en principi, no provocarà cap moviment als despatxos de la baixada del Molí. Tot i que, evidentment, el club sempre està atent al mercat, Ibon Navarro va semblar descartar, ara per ara, l’arribada d’un temporer i va sostenir que “som 14 jugadors i tinc plena confiança en tots. Crec que ho hem d’intentar amb els que hi som”. A banda de DJ, Drew Crawford i Sergi García no estaran encara a la rotació. El nord-americà està a prop de tornar a les pistes i encara la recta final de la recuperació, així com el base mallorquí, que també porta uns dies fent treball amb el grup i podria reaparèixer en breu.

ELS PRECEDENTS SÓN DE L'"OBRA"

El Monbús Obradoiro sí que té guanyat el partit de les estadístiques. De les 14 ocasions en què els tricolors han jugat contra els gallecs només s’han aconseguit cinc victòries.

tracking