Rugbi

El VPC trenca la mala ratxa i venç per 40 a 30 el Verfeilloise

Els tricolors es desfan del Verfeilloise i tornen a guanyar després de quatre partits

El VPC va tornar a guanyar després de sumar quatre derrotes consecutives.Fernando Galindo

El VPC Andorra va trencar la mala dinàmica i va tornar a vèncer després de quatre derrotes seguides en superar per 40-30 el US Verfeilloise Sect Rugby a l’Estadi Nacional a la novena i última jornada de la primera volta de la Divisió d’Honor d’Occitània. El conjunt visitant arribava a l’Estadi Nacional com a segon classificat i amb només una derrota, però va sucumbir davant el bon joc dels tricolors, que van encarrilar el partit abans d’arribar al descans, tot i que una desconnexió al tram final va deixar un marcador més igualat que el que es va veure sobre el camp.

El duel va posar-se de cara ràpidament per al VPC, i és que ni tan sols s’havia arribat al segon minut de joc quan Seba Barrera va fer el primer assaig del matx amb transformació posterior d’ell mateix. Encara abans dels deu minuts, els triclors van eixamplar la diferència gràcies a un nou assaig, en aquest cas d’Inout Balaban i transformació de Barrera per situar el marcador 14-0. El Verfeilloise va intentar apropar-se, i va fer-ho amb dos cops de càstig, però els homes de Jean Arnaudin van respondre amb la mateixa arma amb dues penalitats entre pals convertides per Seba Barrera pel 20-6. El partit es va anar endurint per part dels visitants, i això va fer que veiessin una targeta blanca, però el VPC no va arronsar-se ni va entrar a la dinàmica del conjunt gal, i va ampliar encara més la diferència abans del descans amb un nou cop de càstig de Seba que va deixar el resultat 23-6 després dels primers 40 minuts.

A la represa, el VPC va seguir anant per feina i Sithembiso Befile va sumar un nou assaig, sense transformació posterior, que va tenir la resposta visitant amb un cop de càstig (28-11). Els tricolors eren conscients que no podien fallar i que s’havien d’endur la victòria com fos, i van seguir ampliant la diferència, primer amb un assaig de Chaco que va transformar Seba Barrera, i vuit minuts després amb una nova marca, en aquest cas de Pep Arasanz, que va acabar sense la transformació posterior, que deixava el duel totalment sentenciat amb el 40-11.

Mancaven gairebé 20 minuts i el matx estava controlat, amb el VPC jugant molt bé, i el Verfeilloise sense generar gaire perill, però de sobte, una petita distracció dels locals i una reacció visitant van fer embogir el partit amb tres assajos dels gals en tot just set minuts (dos dels quals amb tranformació posterior) que van deixar el marcador en el definitiu 40-30, i que van acabar evitant que el VPC pogués sumar un punt de bonus.

Tot i el triomf d’ahir, els tricolors segueixen a la part baixa de la classificació, i hauran de sumar més victòries per poder accedir a les fases d’ascens i intentar pujar aquesta mateixa temporada a Federal 3, l’objectiu principal del club després d’aquest nou projecte liderat per Jean Arnaudin a la gespa, i per Thierry Lacroix als despatxos. La propera cita pel VPC tornarà a ser a casa, i és que el 12 de desembre obrirà la segona volta de la Divisió d’Honor d’Occitània contra el Toulouse Lalande, que ocupa el quart lloc.

EL SEGON EQUIP PERD I SEGUEIX SENSE GUANYAR

El segon equip del VPC no va poder emular el conjunt principal i va caure derrotat per un contundent 5-59 contra el US Verfeilloise Sect Rugby. El conjunt visitant va dur el ritme del partit en tot moment i no va donar cap tipus d’opció als tricolors, tal com va demostrar el resultat, i el joc mostrat per totes dues esquadres sobre la gespa de l’Estadi Nacional. El Verfeilloise va acabar anotant nou assajos (set dels quals amb transformació posterior) fent gala del seu poder ofensiu, mentre que els tricolors només van poder fer-ne un. El segon equip del VPC, que ha tingut molts problemes de lesions, és últim a la taula, i encara no ha guanyat cap partit.