L'FC Andorra se sent perjudicat pels arbitratges

L’FC Andorra es mostra frustrat per les darreres errades arbitrals, que han perjudicat els interessos dels tricolors

L'àrbitre Cambronero González observant Carlos Martínez estès a terra, diumenge.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La desencertada actuació diumenge passat de l’àrbitre Cambronero González en el partit davant l’Alcoià sembla haver fet vessar el got de la paciència de l’FC AndorraES. Des de la cúpula de l’entitat tricolor s’entén que la feina dels àrbitres és molt complicada i que són errors humans, que poden passar, però que, a la vegada, existeix certa frustració perquè consideren que en els darrers partits totes les jugades polèmiques els han anat sempre en contra i que mereixen algun punt més.

De fet, el tècnic, Eder Sarabia, ja va xifrar diumenge la quantitat de punts que es troben a faltar des que ha començat la temporada i ho va fer, primer, en un crit desesperat que va deixar anar després de l’expulsió d’Hector Hevel. “Vuit punts hem perdut pels àrbitres, vuit!” En aquest sentit, ja en la reflexió postpartit, va exposar que “hauríem de tenir bastants més punts si no fos per les errades arbitrals. Bé són humans i estem tenint mala sort però hauríem de tenir, tranquil·lament, vuit punts més”. L’entrenador tricolor no es va mossegar la llengua i, en clara referència a l’Alcoià, va sostenir que “aquesta categoria no té VAR ni el seguiment mediàtic que ens agradaria i molts equips van a buscar la trampa i l’engany i criden molt abans que passin les coses. Això no afavoreix ni l’espectacle ni la feina de l’àrbitre i faciliten les seves errades”.

Cinc partits marcats

En les tretze jornades que s’han disputat en el grup 2 de la Primera RFEF, l’FC Andorra s’ha vist perjudicat de manera decisiva en cinc partits. Actualment, l’equip tricolor és novè amb 19 punts, a tres del play-off d’ascens a Segona A, que marca el Barça B amb 22 punts i sent el cinquè classificat. Curiosament, en cas que els vuit punts que troba a faltar l’Andorra per errades arbitrals li fossin concedits, els tricolors en tindrien 27 i serien els líders en solitari del grup, un punt per sobre de l’Atlètic Balears, que encapçala la taula amb 26 punts, i dos per davant del Vila-real B, que en té 25 amb un partit pendent. La jornada 2, en la visita dels d’Eder Sarabia al Nou Mirador d’Algesires, Ivan Gil va ser objecte d’un clar penal que hauria significat el 2 a 1. Posteriorment, Hevel i Enri van fer els dos gols per assolir l’empat definitiu i, per tant, es pot interpretar que l’Andorra va perdre dos punts perquè podia haver guanyat per 2 a 3. A Múrcia, davant l’UCAM, al darrer instant del partit i amb 1 a 1 al marcador, un xut terminal de Bover va ser interceptat pel braç de Farrando. Un penal que podia haver donat el triomf per 1 a 2 i dos punts més als tricolors. No es va traduir al marcador però podia haver canviat la tendència del partit l’errada patida al Mini Estadi de Vila-real. L’Andorra va perdre davant el filial groguet per 2 a 0 però l’àrbitre va anul·lar un gol de cap d’Adrià Vilanova que hauria suposat l’1 a1 per una falta inexistent al porter. En la jornada 12, al Jesús Navas de Sevilla, un penal del porter Alfonso Pastor, amb 0 a 1 a favor de l’Andorra, sobre Nieto la va interpretar l’àrbitre com a falta del davanter tricolor. Hauria estat el 0 a 2 i el partit va acabar amb 1 a 1. El darrer compromís, davant l’Alcoià a l’Estadi Nacional, va ser un cúmul de despropòsits amb un gol legal anul·lat a Carlos Martínez per fora de joc amb 0 a 0 i l’excessiu càstig per a Hevel amb una vermella directa desmesurada, entre d’altres.

“El futbol no ha estat just amb nosaltres i en altres coses, tampoc. Hi ha coses que no podem controlar i no cal que hi afegeixi més perquè la gent ho ha vist i que cadascú extregui les seves conclusions.” Eren paraules, encara en calent, d’Adrià Vilanova un cop finalitzat el darrer partit contra l’Alcoià, el que, sens dubte, sembla haver destapat la capsa del trons.

JOSEP JOAN LINARES DEIXA LA BANQUETA DEL 'B'

Josep Joan Linares ha renunciat al càrrec d’entrenador del filial tricolor, l’FC Andorra B, que ocupava des de principi de temporada. El ja extècnic va comunicar la seva decisió el 7 de novembre, abans del partit a casa davant el Lleida Esportiu B i que va acabar amb derrota tricolor per 3 a 5. Lina ha esgrimit raons personals per no seguir en el càrrec i Àlex Rodríguez, que ja ha dirigit dos partits, és el nou entrenador.

SIS ACCIONS DECISIVES

J2. Algesires -FCA

Amb 2 a 0 en contra, Iván Gil rep un penal molt clar que hauria estat el 2 a 1. El partit va acabar 2 a 2 i es van escapar dos punts.

J5. UCAM Múrcia-FCA

Als darrers instants del partit (1-1), Farrando de l’UCAM evita amb el braç que entri un xut de Bover. Era l’1 a 2 i dos punts més.

J9. Vila-Real B-FCA

Adri Vilanova fa amb el cap el que hauria estat l’empat a un. El gol queda invalidat per Diaz Escudero, per una falta inexistent al porter.

J12. Sevilla Atl.-FCA

Amb 0 a 1 favorable als tricolors, l’àrbitre no assenyala un penal del porter del Sevilla a Nieto que hauria estat el 0 a 2. El partit acaba 1 a 1.

J13. FCA-Alcoià

Cambronero González anul·la un gol legal a Carlos Martínez amb 0 a 0 per interpretar fora de joc.

J13. FCA-Alcoià

Abans del descans, Hevel és expulsat amb vermella directa per una suposada agressió a un jugador de l’Alcoià. Càstig desmesurat.

tracking