Triomf a l'últim segon (90-89)

El MoraBanc venç l’UCAM amb una cistella de Miller-McIntyre a l’últim segon

El MoraBanc Andorra va sumar la quarta victòria a l’ACB en un duel boig contra l’UCAM 90-89 en un partit decidit a l’últim segon amb una cistella de Codi Miller-McIntyre. Abans, els tricolors havien mostrat la seva pitjor cara amb un 2-19 de sortida, però l’equip, tot i estar en quadre, no va deixar de remar en cap moment i va sumar un triomf important contra un dels equips més sòlids de l’ACB.

Els tricolors van entrar malament al partit, desencertats en atac, i concedint cistelles fàcils en defensa fins a arribar al 2-19 que feia que se sentissin tímids xiulets al Poliesportiu i que obligava Ibon Navarro a aturar el partit a la recerca d’una reacció dels seus. El tècnic ho buscava, i va arribar, amb un parcial de 16-6 pel MoraBanc que sufocava, almenys temporalment, l’incendi i que, especialment, tornava a engrescar l’afició i que els reenganxava al partit i deixava el marcador en 20-25 al final del primer quart.

La reacció va seguir gràcies a dues claus, l’augment de la intensitat defensiva i la possibilitat de córrer, però l’UCAM no va tercer per casualitat i va despertar-se per posar-se 11 amunt. Però els tricolors van reaccionar abans del descans (42-45).

A la represa els tricolors seguien fent la goma sense acabar de poder encadenar un bon parcial o situar-se davant, però sense deixar tampoc que els murcians, que es mostraven molt sòlids al Poliesportiu, tampoc marxessin. Amb Hannah encallat en els 19 punts des del descans, van aparèixer secundaris com Morgan o Paulí per sobre dels 10 punts, però cinc punts seguits de Lima tancaven el tercer quart 65-70 pels visitants.

Cinc punts seguits d’Arteaga empataven el partit a 70 a 8’26” per al final i feien arrencar un nou matx, però quan el més calent era a l’aigüera eren els murcians els que es mostraven millor i tornaven a marxar set amunt (76-83) a quatre per al final. Un 3+1 de Hannah i unes passes de l’UCAM feien embogir el Poliesportiu a la recerca d’un miracle que va acabar arribant de la manera més difícil, perquè ni Tunde amb una esmaixada ni Codi amb dos tirs lliures van poder posar l’equip al davant. La cistella de Taylor a sis segons feia semblar que volaria el triomf, però una espectacular acció de Codi Miller-McIntyre va acabar deixant la victòria al Poliesportiu i fent que s’instal·lés el deliri entre uns aficionats que ahir van ser, com diu el tòpic, el sisè home, i s’acabés provocant una picabaralla entre els dos equips, sense conseqüències, un cop acabat el duel.

L’equip afronta ara una doble sortida abans de l’aturada de la competició per les finestres FIBA amb els duels contra la Penya a la Eurocup, i Baskonia a l’ACB.

CLAUS

1 Caràcter

L’equip va tenir un inici nefast però va ser capaç de sobreposar-se per sumar un triomf importantíssim i no perdre distància amb els llocs de Copa.