hoquei patins

La selecció afronta un Europeu de Portugal marcat per la incertesa

Pel canvi de dates, els tricolors gairebé no s’han pogut entrenar per preparar-lo

La selecció, al passat Mundial B.WRG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La selecció absoluta d’hoquei patins ja és a Portugal, on disputarà des de demà el Campionat d’Europa. La cita s’havia de celebrar a l’estiu a la localitat lusitana de Paredes, però a causa de la Covid-19, l’organització va ajornar-ho fins al novembre, en una nova data que no beneficia gens els tricolors. Aquesta serà la primera competició amb Lluís Ferran Wiffy Balart a la banqueta després de la polèmica que va suscitar el fitxatge de Miquel Umbert com a seleccionador, que va fer que bona part dels integrants de la selecció renunciessin i que va acabar amb la incorporació de l’extècnic de l’Andorra HC com a solució de consens.

Pel que fa a la convocatòria, Balart manté el bloc de la selecció amb els porters Carlos da Sousa i Roger Xicola, i els germans Llorenç i Gerard Miquel, Adrià i Oriol Antequera, i Nil i Arnau Dilmé. Les novetats són els joves Bernat Picanyol i Gerard Cerqueda, que s’estrenen en una convocatòria amb el combinat absolut. El campionat tindrà un format de tots contra tots i Andorra s’estrenarà demà amb un dels cocos, Espanya. Pel mig jugarà amb Alemanya, Itàlia i França, i tancarà amb l’altre gran favorit, Portugal.

El seleccionador nacional, Wiffy Balart, va explicar al Diari que “arribem sense gaire preparació perquè els jugadors estan jugant les seves lligues, i el fet que sigui al novembre ens ha perjudicat, però anirem a donar-ho tot”. Sobre els objectius, va assenyalar que “les quatre grans són intocables, i lluitarem amb Alemanya pel cinquè lloc”.

tracking