Bàsquet

Màxima exigència davant el Partizan de Belgrad

El MoraBanc Andorra rep aquest vespre el Partizan de Belgrad, un dels grans favorits a aixecar l’Eurocup

Màxima exigència davant el Partizan de Belgrad

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Poliesportiu acull aquest vespre (20.00 hores) un partit d’aquells de traçada llarga, atractiu per la potència del rival i per tractar-se de competició continental. El Partizan de Belgrad, un dels clàssics del bàsquet europeu, tot un campió d’Europa –d’infaust record per als aficionats del Joventut de Badalona el 1992–, trepitja la bombonera en un partit ple d’al·licients. Només caldrà mirar la banqueta de l’equip serbi per polsar la importància de l’enfrontament, ja que el seu capità de vaixell és ni més ni menys que el mític tècnic Zeljko Obradovic, que va tornar a casa després de 30 anys. El Partizan, líder del grup amb tres victòries en tres partits, és un equip bastit i planificat per aixecar l’Eurocup i amb jugadors de treure el singlot com Kevin Punter, Aleksa Avramovic, Zach LeDay o l’ex el Barça i l’NBA Rodions Kurucs.

L’entrenador adjunt del MoraBanc Andorra, Paco Vázquez, sap que per tenir opcions de victòria l’equip “ha de donar la millor versió d’ell mateix, donar el màxim i ser competitius”. El Partizan és per a Vázquez “un dels clars favorits al títol” i un “equip molt físic al qual li hem d’igualar el seu nivell d’intensitat i energia”. Un altre factor important serà saber si, finalment, Tunde Olumuyiwa podrà disposar de minuts després de marxar de Tenerife molt malmès per un cop al còccix. En el darrer entrenament, el cos tècnic va mantenir encara el dubte al voltant de la participació del pivot de Sierra Leone. “El partit és contra un gran equip amb grans jugadors i amb un gran entrenador i per nosaltres és una gran oportunitat de demostrar l’equip que som”, va explicar ahir Codi Miller-McIntyre, que s’enfrontarà a un dels seus exequips. El combo nord-americà va subratllar que “el repte és jugar al nostre màxim nivell els 40 minuts i també serà important començar bé el partit perquè ja hem vist el que ens passa en els partits que no comencem bé”. A més, va afegir que “l’equip que mostri més ganes guanyarà”. En aquest sentit, el tècnic Paco Vázquez va afegir que l’enfrontament davant els serbis “és un desafiament per a nosaltres perquè jugarem contra un equip que no ha perdut cap partit des que ha començat la temporada i, tot i que segur que serà molt dur, estem molt motivats”. Sobre el fet d’enfrontar-se a un equip dirigit per una eminència de la pilota taronja com Zeljko Obradovic, Vázquez va sostenir que “és un entrenador que té el seu prestigi justament guanyat amb una trajectòria impressionant. Motiva que vingui però, al cap i a la fi, qui juga són els jugadors”.

EL RETORN DEL MITE OBRADOVIC

Amb un bon grapat d’anys a les banquetes i una important col·lecció de títols, nou Eurolligues sense anar més lluny, Zeljko Obradovic torna avui al Poliesportiu 25 anys després.

tracking