olimpisme

El COA confirma beques a Doria i Vicky

El comitè andorrà no ha precisat, però, quins dels altres esportistes proposats s’hi podrien afegir

Mònica Doria, durant els Jocs de Tòquio.MONICADORIA.INFO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Comitè Olímpic Andorrà (COA) va confirmar ahir mitjançant un comunicat que la palista Mònica Doria i la tennista Vicky Jiménez Kasintseva han estat les primeres beneficiàries de la beca de Solidaritat Olímpica.

A l’esmentada ajuda, de més de 1.000 euros al mes fins a l’arribada dels Jocs de París 2024, poden aspirar fins a quatre esportistes andorrans més, però el COA no ha volgut precisar quins hi opten perquè “seria imprudent per la nostra part” i perquè l’òrgan “ha de protegir els nostres esportistes”. En aquest sentit, l’òrgan va explicar en la seva notificació que “el COA ha de ser rigorós i sobretot ha de protegir els nostres esportistes, per la qual cosa només podem avançar els noms de Mònica Dòria i Victòria Jiménez com a beneficiàries de la beca de Solidaritat Olímpica”. Tot i això, a banda de Doria i Jiménez, el COA espera poder aconseguir també una ajuda per als atletes Nahuel Carabaña i Pol Moya, el nedador Bernat Lomero i la gimnasta Maria González, tal com vam publicar al Diari en l’edició d’ahir. En qualsevol cas, el COA segueix en espera de la resolució definitiva de Solidaritat Olímpica, la branca del ComitèOlímpic Internacional (COI), que hauria d’arribar abans del mes de desembre, tenint en compte que les ajudes s’activen ja el gener de l’any 2022.

En aquest sentit, el COA va anunciar que donarien a conèixer el nom dels altres beneficiaris “quan Solidaritat Olímpica ens comuniqui formalment quins seran els atletes becats”.

tracking