REPORTATGE

Assaborint l'elit als Estats Units

Andrea da Silva ha aconseguit amb el seu equip, el Polk State Volley, accedir a la final estatal, un dels somnis de l’esportista universitària als EUA.

L'andorrana Andrea da Silva ha guanyat la lliga del districte sud-est B de la NJCAA.CEDIDA PER GENI DA SILVA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La jugadora andorrana de voleibol Andrea da Silva està vivint un moment molt dolç de la seva vida i l’encara incipient carrera esportiva. Amb el seu equip, el Polk State Volley, s’ha proclamat campiona de la lliga del districte sud-est B de la National Junior College Athletic Association (NJCAA), l’associació que aglutina les competicions entre els instituts d’ensenyament superior i universitats de tots els Estats Units. Amb aquest títol, el seu equip tindrà ara el privilegi de jugar la setmana que ve les finals estatals a l’Estat de Kansas, els coneguts com Nacionals, per enfrontar-se als millors equips del país.

Formada al Club Vòlei Andorra, l’Andrea va marxar a final del mes de juliol als Estats Units amb una beca íntegra de la Polk State College de Florida. “Una oferta molt bona”, subratlla Geni da Silva, el pare, tota una referència del voleibol al país i actual seleccionador de vòlei platja. “L’equip de l’Andrea és un dels punters del districte, de Florida, i es va classificar entre els sis primers de la seva conferència, va jugar la final per accedir als Nacional i va guanyar 3 a 1”, afegeix Geni da Silva. “És la final que totes les universitats i colleges dels Estats Units aspiren a jugar. Està molt contenta, lògicament.” Malgrat la duresa d’haver de compaginar diàriament entrenaments i estudis, “entrena entre 6 i 8 hores diàries i només està centrada a estudiar i en el voleibol. Veurem què ens depara el futur”, assegura, orgullós, Da Silva. Andrea da Silva és, per tant, la primera jugadora andorrana en categoria femenina [en nois trobem Xavi Folguera] que ha aconseguit estar en la màxima categoria del voleibol, ja sigui en Superlliga espanyola o en categoria universitària als Estats Units, on aquest esport és molt seguit. L’èxit de l’equip de la jugadora andorrana, el Polk State Volley, recau en el lideratge de l’entrenador, German del Valle, i l’entrenadora assistent Dayanna Barbosa, i al bon rendiment com a grup, a més, dels “valors compartits de treball dur, perseverança i cor”, segons apunten dels de l’entitat. A més, Del Valle va assegurar que “aquest grup té la millor química d’equip de la història del programa” i va atribuir la important victòria que donava accés als Nacionals “a estudiants de primer any com l’Andrea”, així com d’altres companyes de vestidor de l’andorrana. La setmana vinent, a Kansas, i davant dels millors equips dels Estats Units, Andrea da Silva vol seguir fent història.

tracking