Trial

Bou es mostra imbatible

El pilot resident no falla i s’adjudica la prova de l’X-Trial d’Andorra la Vella superant Adam Raga en una gran final

Bou celebra el seu triomf al pavelló d'Andorra la Vella, ahir.X-TRIAL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pilot resident d’Honda, Toni Bou, no va fallar i va endur-se la victòria a la cita de l’X-Trial (Mundial indoor) celebrada al Poliesportiu d’Andorra. En un Campionat del Món reduït a només dos proves (la d’ahir al Principat i una altra el 21 de novembre a Barcelona), Bou era conscient que per aconseguir el seu 30è títol de campió del món (en suma 15 a l’aire lliure i busca també el 15 indoor) havia de sortir a totes des de l’inici i havia d’endur-se la primera cursa del certamen, i així ho va fer imposant-se a Adam Raga i Jaime Busto. El públic que omplia el Poliesportiu va gaudir d’un gran espectacle que, més enllà del trial, semblava fins i tot un concert amb un punxadiscos i una festa de llum i de color. Durant el vespre fins i tot va haver-hi temps per al romanticisme i el showtime més americà, com amb una petició de matrimoni per part d’un aficionat vingut des de Pontevedra per gaudir de l’espectacle, i fins i tot això va sortir bé, amb la parella confirmant-li el sí vull davant de l’afició del Poliesportiu i de la gent que veia la prova des de casa a través de la televisió a mig món.

La competició estava dividida en tres fases, i el millor a la primera de les rondes va ser l’italià Matteo Grattarola, que va sorprendre els favorits com Adam Raga o Toni Bou, tercer i quart respectivament. Jeroni Fajardo i Miquel Gelabert van completar els pilots que passaven de fase, mentre que Gabriel Marcelli, Toby Martin i Jorge Casales van acomiadar-se de l’X-Trial de la capital a les primeres de canvi.

A la segona ronda, el millor de cada eliminatòria passava a la gran final, i el segon a la lluita pel tercer i quart lloc. I just a l’inici d’aquesta segona part de la competició es va viure l’ensurt de la jornada amb Miquel Gelabert, que va caure en una de les zones i va veure com la moto queia darrere seu i li impactava a la cara. Després d’uns primers instants de tensió, el corredor català va poder aixecar-se pel seu propi peu, i el jove pilot va endur-se una obvació del Poliesportiu mentre abandonava la instal·lació.

Després d’una primera ronda més complicada, el resident Toni Bou no va donar cap tipus d’opció als rivals a la segona volta i va completar les sis zones sense cap punt de penalització, superant en la seva eliminatòria Jeroni Fajardo i Matteo Grattarola. A l’altra sèrie, Adam Raga va imposar-se per només dos punts a Jaime Busto, ja que el tarragoní va tenir 5 punts de penalització pels 7 del corredor basc. Amb Bou i Raga primers de les seves sèries, el gran duel dels últims anys en el món del trial quedava servit per a la gran final.

Abans de conèixer el guanyador, però, Grattarola i Jaime Busto van jugar-se l’última posició del podi amb un pas en una única zona. Tots dos van completar-lo sense errors, i van haver de desempatar en una altra de les zones, on Busto va aconseguir passar amb un 0 que li va donar la victòria davant del corredor italià, que va fer cinc punts de penalització.

A la gran final, Raga va començar amb un 5 la primera de les zones, i això el va acabar penalitzant. A la gran final, hi havia un doble pas per alguna de les zones per posar més emoció a la competició, però l’errada a la primera de les zones va acabar sent definitiva per al corredor tarragoní, que va completar tres zeros seguits, però que va tornar a penalitzar al tram final del trial i va quedar-se sense cap tipus d’opció. Toni Bou, de la seva banda, va tornar a demostrar per què és el millor del món, i va completar una volta totalment immaculada, de nou, amb 0 punts de penalització sota la bogeria d’un Poliesportiu entregat al corredor de casa que va tornar a fer una exhibició.

En 15 dies, el resident tindrà l’oportunitat de seguir ampliant el seu idil·li amb la història amb l’X-Trial de Barcelona. En cas d’aconseguir un nou triomf, es proclamaria campió del món per trentena vegada, una fita única en el món de l’esport.

REACCIONS

“A la primera volta estava una mica més nerviós” Toni Bou. El pilot resident d'Honda va celebrar amb una gran eufòria la seva victòria al Poliesportiu i va manifestar que “a la primera volta estava una mica nerviós i he comès un error, però a la segona he sortit a atacar perquè sabia com ho havia de fer, i a la tercera, igual”. Per últim, va manifestar que “estic molt content, gràcies a tothom, a Barcelona anirem a per més, però ara toca gaudir d’aquesta victòria”.

Toni Bou, al centre, amb Adam Raga i Jaime Busto al podi del Poliesportiu.

tracking