x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Política esportiva

Sis milions per al CTO

El pressupost de l’any vinent preveu destinar tres milions el 2023 i tres més el 2024 a la millora del Centre de Tecnificació dins de l’Horitzó 23
Vista del Centre de Tecnificació Esportiva d'Ordino.

Vista del Centre de Tecnificació Esportiva d'Ordino.

Vista del Centre de Tecnificació Esportiva d'Ordino.

ARXIU
Actualitzada 04/11/2021 a les 11:02
El Govern preveu destinar més de sis milions d’euros (6.256.000) al Centre de Tecnificació esportiva d’Ordino (CTO) entre el 2022 i el 2024, segons es desprèn del projecte de llei del pressupost del 2022, que va entrar a tràmit al Consell General la setmana passada. El document dels comptes públics pressuposta 216.000 euros per a l’any vinent, mentre que també preveu despeses plurianuals de 3.020.000 euros tant per al pressupost del 2023 com per al de l’exercici del 2024.

El projecte Horitzó 23 del Govern preveia posicionar el CTO com a centre neuràlgic i espai de referència per a l’entrenament de l’esportista federat d’alt nivell i d’elit del país, i dintre d’aquest objectiu s’emmarca la despesa pressupostada de més de sis milions d’euros per tal de dur a terme la redacció i direcció de les obres, i la construcció de la fase 4 de la instal·lació. L’objectiu és finalitzar els espais esportius i de serveis previstos al projecte, i també aconseguir que el CTO es converteixi en una instal·lació que pugui ser promocionada com a centre de referència per a estades esportives d’alt nivell al país.

De fet, durant els últims mesos l’executiu ja ha estat treballant en la millora del CTO amb la renovació d’equipament i material esportiu, la reorganització d’espais o la contractació de professionals com ara preparadors físics, fisioterapeutes o nutricionistes, per poder donar servei a les federacions.

Les obres de reforma del CTO estan emmarcades dintre del departament de Territori, que també preveu al pressupost altres actuacions relacionades amb instal·lacions esportives. Hi ha prevista una despesa de 230.000 euros per al desamiantatge de les instal·lacions de l’edifici de Sud Radio, on hi haurà en el futur el Cramea (Centre residencial en alçada medicoesportiu d’Andorra) i 10.000 euros per millorar l’eficiència energètica del Poliesportiu d’Andorra.
 
PUJA L'EXIGÈNCIA DE L'AMA ALS CONTROLS ANTIDOPATGE
El pressupost de l’Agència Andorrana Antidopatge (AGAD) preveu un increment de la despesa d’uns 20.000 euros al pressupost a causa dde l’augment d’exigències en la realització de proves per part de l’Agència Mundial Antidopatge (AMA).


Totes les agències antidopatge nacionals han de presentar a l’AMA un programa de controls de dopatge anual i, segons explica l’organisme dirigit per Natàlia Font al projecte de pressupost per l’any vinent, “els primers anys l’AMA ha estat menys exigent, però de mica en mica les exigències són més elevades”. Entre les recomanacions realitzades per l’agència mundial hi ha ampliar el tipus d’analítiques que realitza l’AGAD, així com ampliar el programa amb els passaports biològics dels esportistes.
 
UN MILIÓ MENYS EN PATROCINIS ESPORTIUS
Andorra Turisme destinarà gairebé un milió d’euros menys a patrocinis esportius respecte a l’exercici anterior, segons es desprèn del pressupost de la parapública. Dels 3.213.000 euros pressupostats el 2021, els comptes de l’any vinent preveuen 2.223.000 euros. Segons la memòria pressupostària, es donarà suport a entitats com el MoraBanc Andorra, i també a esdeveniments com la Copa del Món de BTT, les finals de la Copa d’Europa d’esquí alpí, l’Spartan Race o els esdeveniments d’Ironman emmarcats dintre de l’Andorra Multisport Festival.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts