Segueix a Hamburg la ratxa triomfal del MoraBanc

El MoraBanc suma la segona victòria del curs a l’Eurocup després d’imposar-se a l’Hamburg a domicili

Amine Noua penetrant a cistella amb l'oposició de Maik Kotsar.HAMBURG TOWERS

El MoraBanc Andorra va sumar la segona victòria del curs a l’Eurocup després d’imposar-se 91 a 97 a la pista de l’Hamburg Towers en un duel en què els tricolors van tornar a mostrar una bona imatge durant bona part del partit, però on també van mostrar la pitjor cara que va fer que el duel tingués emoció pràcticament fins al final.

El duel va arrencar amb màxima igualtat i amb un intercanvi de cops amb els tricolors sentint-se millor en accions de joc interior que no pas en el tir de llarga distància, i amb jugadors menys habituals com Nakic o Arteaga prenent responsabilitats que van permetre que el MoraBanc obtingués una primera diferència de sis punts (7-13). Però de cop i volta els homes d’Ibon Navarro van mostrar la pitjor cara encaixant un 9 a 0 de parcial que situava els alemanys per davant per primer cop (26-23), tot i que una cistella sobre la botzina de Crawford tancava 26 a 25 el primer període. Navarro movia la banqueta i era Codi Miller-McIntyre qui començava a tenir protagonisme, però els tricolors no s’acabaven de veure del tot còmodes i no aconseguien aturar Homesley per fora, ni Kotsar per dins. En atac, Mario Nakic es posava l’equip a l’espatlla (11 punts i 6 rebots al descans) però l’equip badava en defensa i no aconseguia obrir forat fins que tres triples seguits en l’últim minut van dur el duel al descans amb set punts de marge (47-54).

A la represa, el MoraBanc va posar una marxa més, especialment en defensa, i va trencar el partit gràcies també a la inspiració en atac de Drew Crawford fins distanciar-se de 15 punts, tot i que un 9 a 0 local va reduir la diferència fins als 6 punts i va obligar Ibon Navarro a aturar el partit amb un temps mort. Els alemanys van reaccionar davant d’uns tricolors que van abaixar les seves prestacions i que veien com els locals s’acostaven a només un punt (79-80) a l’equador de l’últim període.

Un parell de triples de Jelínek van donar cert sospir als tricolors, però una antiesportiva d’Arteaga va significar que Kotsar, un autèntic maldecap ahir al joc interior dels alemanys, tornés a posar el seu equip a un punt a falta de dos minuts, però quan més falta feia fer una bona defensa, Conor Morgan va robar una pilota (la primera que recuperava el MopraBanc en tot el partit) que va encetar un 0 a 7 de parcial perquè els tricolors sentenciessin el partit i posessin el llacet a la segona victòria europea del curs tot i el maquillatge final local.

Codi Miller-McIntyre amb 17 punts, 11 assistències i 24 de valoració va ser el millor dels tricolors, en un duel en què també van destacar Drew Crawford (21 punts i 22 de valoració) i Clevin Hannah, amb 19 de valoració.

CLAUS

1 Rebot

El MoraBanc va tancar el duel amb un total de 39 captures, deu més que els locals, i va fer-se fort sota les anelles per evitar segones oportunitats.